Selvom hjemmearbejdet er blevet spået en stor fremtid selv efter corona, gemmer arbejdsformen også på en skyggeside. 

Mange unge lønmodtagere oplever stor mistrivsel, når de arbejder hjemmefra. 

Næsten 40 procent af de 18-34-årige, der har arbejdet hjemme helt eller delvist det sidste halve år, oplever, at motivationen visner.

Hjemmearbejdet går også ud over arbejdsglæden hos en del. Blandt de unge medarbejdere oplever 27 procent, at de har mistet arbejdsglæden – det samme gælder også for 19 procent af lønmodtagerne over 34 år. 

Det viser en ny undersøgelse fra Epinion, som er foretaget for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

Behov for større fokus på de unge

Lene Roed. Formand for HK Kommunal
Lene Roed opfordrer arbejdsgiverne til at være mere opmærksomme på de unge.

Tallene taler ifølge HK Kommunal sit tydelige sprog. Der er behov for, at arbejdsgiverne får et endnu større fokus på de unge medarbejdere, som vakler ude på arbejdspladsen på grund af pandemiens hjemsendelser.

- De unge har ikke den samme erfaring og faglige sikkerhed, de kan trække på som deres ældre kolleger. Det er vigtigt, at arbejdsgiverne er opmærksomme på det, så de unge medarbejdere kan få den støtte og hjælp, de har brug for i, selvom de arbejder hjemmefra, siger Lene Roed, der er formand for HK Kommunal.

Samme princip bør også gøre sig gældende over for nyansatte, mener Lene Roed. 

- De kommer ind på en arbejdsplads uden netværk, så de vil også helt automatisk stå svagere end de mere etablerede medarbejdere. Dem skal vi også blive bedre til at hjælpe, siger hun.