En ung mand fra Allerød Kommune er blevet idømt 30 dages fængsel samt tvungen misbrugsbehandling.

Det sker efter en sag om trusler – herunder dødstrusler – mod sagsbehandler i kommunen, skriver Sjællandske Nyheder.

Under en telefonsamtale har den unge mand blandt andet sagt: ”Du er fucked up. Jeg vil finde din adresse og jeg vil dræbe dig”.

Dit overklasseløg!

De to har egentlig kendt hinanden gennem fem år, hvor den unge har været i misbrugsbehandling, men ønskede sig ud af behandlingen, fordi han mente, han selv kunne klare at trappe ud.

I løbet af telefonsamtalen siger den unge mand, at han vil flytte hjem til sine forældre, fordi han ikke kunne leve af kontanthjælp og ingen penge havde.

Sagsbehandleren siger så hvad der er tænkt som en sarkastisk bemærkning til én hun føler at have god pingpong med – men dog gennem telefonrøret – ”åh dit overklasseløg”.

Det medfører råben, vredesudbrud og de nævnte trusler mod sagsbehandleren.

Sender sms til sagsbehandleren

Efterfølgende sender manden en lang sms til sagsbehandleren – som lyder:

”Bare så du ved det, tager jeg den her hændelse til retten. Der var absolut ingen grund til at opføre sig sådan som et »voksent« menneske. Jeg er så forvirret, hvad der ledte dig til at svine mig til sådan og mobbe uden grund. Jeg tager det i retten så HELE den samtale kan ses og dine kolleger kan se, hvem du virkelig er. Jeg forstår ikke, hvad dit problem er eller grunden til at grine af mine følelser, da jeg åbnede mig. Jeg mente selvfølgelig ikke de ting, jeg sagde, du fremprovokerede et vredesudbrud, da du angriber og sviner mig til uden grund når jeg stoler at fortælle dig sådan nogle ting. Håber du kan sove, velvidende hvordan du behandler dine medmennesker”.

Retten holdt dog fast i, at borgeren havde truet – og troede på sagsbehandlerens udsagn om at hun var blevet truet på livet.