Anna de Boer Klitgaard-Lund og hendes kollega er blandt talerne på årets Bibliotekskonference

Hvis man skal lære fx indvandrerkvinder om selvbetjening og digitalisering, så nytter det ikke noget bare at stable et arrangement om digitalisering på benene. Hvis det skal blive en succes, ligger der et kæmpe forarbejde.

Det kan de to HK’ere og projektledere Heidi Jonesco og Anna de Boer Klitgaard- Lund fra Frederiksberg Bibliotek i den grad tale med om.

Og det i sådan grad, at de to fortæller om deres projekt, metode og indsats på HK Kommunal Bibliotekskonference mandag d. 29. og tirsdag d. 30. november på Nyborg Strand.

 

Relationsarbejde er afgørende


Relationerne er det helt centrale, lyder det fra Heidi Jonesco

En af de store pointer er nemlig, at relationsarbejdet er alt afgørende for at få nye brugergrupper i tale.

Heidi og Anna har derfor været rundt hos bydelsmødrene, til fællesspisninger, i kvindeklubber og mange andre boligsociale tilbud.

- Vi har brugt sindssygt meget tid på at gøre os synlige og lave opsøgende arbejde i alle mulige sammenhænge, for den store lære, at hvis man får skabt relationen, så giver det en helt anden tillid til systemet og til os som repræsentanter. Og det giver en helt anden og bedre tilgang, når vi skal i gang med selve digitaliseringsdelen, fortæller Heidi Jonesco. 

 

Tilmeld dig nu

Tilmeldingen til Bibliotekskonferencen er stadig åben, så prik din gode kollega på skulderen og tag hende/ham med.

Konferencen har titlen ”Biblioteket – nye potentialer, partnere og brugergrupper” og handler om alle de nye partnerskaber, samarbejdspartnere og brugergrupper, som biblioteksansatte arbejder med.

Tjek programmet ud – det bugner med spændende oplæg og workshops, ligesom Jytte-prisen selvfølgelig uddeles igen.