FOTO: Mostphotos

Normalt kan ubrugt ferie overføres fra år til år. Sådan vil det også være fremover, men i år gælder der en særlig regel på grund af den nye ferielov.

Feriedage optjent i overgangsåret til den nye ferielov – altså perioden 1. maj til 31. august 2020 – skal bruges i år. De kan som udgangspunkt ikke overføres til 2022, og de vil i så fald gå tabt, hvis du ikke når at bruge dem.

Som hovedregel gælder det for i år, at du inden nytår skal have brugt mindst fire af de fem uger, som du har optjent siden 1. september 2020 – PLUS eventuelt ubrugte dage af de 16,64 feriedage, som du har optjent i det korte overgangsår på fem måneder – fra 1. maj til 31. august 2020.

Derfor kan der være særlig grund til at tjekke, om du har ubrugte feriedage til gode optjent i det korte ferieår. Det kan eksempelvis være, hvis du har været på barsel. Eller har måtte flytte din ferie på grund af ekstra travlhed på din arbejdsplads grundet corona. 

Hvad med den 6. ferieuge?

Alle overenskomster indeholder en aftale om den 6. ferieuge, som består af 5 feriefridage. Disse dage er ikke omfattet af ferieloven, og du vil derfor godt kunne udskyde dem efter aftale med din arbejdsgiver. 

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har ubrugte feriedage fra det korte ferieår til gode, så spørg din arbejdsgiver eller kontakt HK. 

Du kan læse mere om ferieregler her: Alt om ferie