Er din kollega indkaldte til en samtale, og har enten kollegaen selv eller dennes chef bedt dig som TR om at være til stede, skal du være bevidst om, hvad din rolle er. Ikke mindst fordi den slags samtaler kan være meget følelsesladede for den, det handler om.

Samtalen kan også være vanskelig at håndtere for den, der er med som bisidder. En TR eller en AMR er typisk ikke vant til at være i en rolle, hvor man ikke er den aktive eller den styrende.
Som bisidder er man en, der hjælper en kollega med at manøvrere i en sag. Man er et par ekstra øjne og ører, som har fokus på både sagen og kollegaens følelsesmæssige tilstand. Samtidig skal man prøve at huske, hvad der bliver sagt, selv om det ikke er bisidderens opgave at tage referat.

Du kan blive godt klædt på ved at tage HK’s onlinekursus om rollen som bisidder. Her er tale og grafik suppleret med tre videoer, hvor professionelle skuespillere demonstrerer typiske dilemmaer i realistiske situationer, der handler om en skriftlig advarsel for krænkende adfærd, sygefravær (påstand om pjækkeri) og en anklage om tyveri fra arbejdspladsen.

 

Bliv klædt på til rollen som bisidder

 

BisidderRolle

Tag onlinekurset her. (Kurset vises kun, hvis du forinden er logget på MitHK, og du er registreret som TR). 

To-dages kursus

To-dages ”offlinekursus” for tillidsrepræsentanter på Christiansminde.
Læs mere og meld dig til kurset her
.

Skriftlig guide fra HK Kommunal

Læs vores guide til BisidderRollen på portalen for tillidsvalgte (kræver login).