lønstatistik

88.204 medlemmer havde glæde af HK's lønstatistik sidste år. De har tjekket, hvad andre med samme job får i løn på tværs af virksomheder, brancher og regioner i Danmark.

Nu kan du hjælpe os med at indsamle friske tal, så både du og andre HK’ere kan få den mest værdifulde viden at gå til lønforhandling med. Det kræver kun din seneste lønseddel og maks. fem minutter af din tid på hk.dk/oplysloen at skrive tre tal og sætte op til tre krydser.

- Lønstatistikken er enormt værdifuld. Den styrker din og dine kollegaers forhandlingsposition; og du kan stille et fornuftigt krav og ønsker til den årlige lønsamtale med chefen. Jo flere, der bidrager, desto mere valid og værdifuld bliver den, siger Kim Jung Olsen, som er faglig chef i HK/Privat.

Derudover sætter vi et weekendophold for to og fem biografpakker på højkant og trækker lod blandt alle, der bidrager til HK Lønstatistik 2021.

Hvis du er ansat i et fleksjob, er freelancer eller efterlønner, skal du være opmærksom på, at du ikke kan indberette din løn.

SE, HVOR NEMT DU INDBERETTER DIN LØN

 

VÆRDISÆT DIG SELV RIGTIGT

Lønstigninger kommer ikke af sig selv. Derfor er den viden, som du får fra lønstatistikken, gylden for dig, når du sidder over for chefen.

- Mange værdisætter sig selv for lavt. Men med lønstatistikken kan du langt nemmere argumentere for din værdi over for chefen, hvis du ved, hvad andre HK’ere med samme opgaver, kvalifikationer og anciennitet får, siger han.

Kim Jung Olsen forklarer, at du er nødt til at bruge lidt tid på at forberede dig, inden du går ind til en lønforhandling. Og der er masser af hjælp at hente hos HK. Du kan fx starte her www.hk.dk/raadogstoette/loen.

 

DE HER FEM RÅD VIL GIVE DIG AMMUNITIONEN TIL AT FYRE DEN MAKS. AF TIL LØNFORHANDLINGEN

 

GIV DIN LØN ET EFTERSYN

Når statistikken er klar i begyndelsen af 2022, kan du give din løn et eftersyn på hk.dk/loentjek.

- Du trækker en nuanceret rapport, som giver dig rig mulighed for at dykke ned i forskellige parametre. Fx hvor du ligger i forhold til andre med samme stilling, men også hvilke virksomheder du kan score mere i løn hos, siger Kim Jung Olsen.

FÅ TRICKENE, SOM ISÆR FÅR MÆND TIL AT GÅ TILFREDSE FRA LØNFORHANDLINGERNE