Telefon og headset

Odsherred Kommunes afdeling for byggesagsbehandling har travlt. De har meget travlt. En kombination af mange sommerhussalg og generel travlhed har gjort, at bunkerne er vokset og vokset for medarbejderne.

Det vil de nu gøre noget ved - og midlet er ganske drastisk: i en hel uge slukker medarbejderne for telefonerne.

- Det er jo en pukkel, der er bygget op over længere tid. Og det er en pukkel, der er velkendt i alle kommuner. Men her i Odsherred er rigtig mange sommerhuse blevet handlet sidste år, med et efterfølgende ønske om at bygge om eller til. Og samtidig er der stadig de helt almindelige byggesager. Det betyder, at vi sidste år havde næsten lige så mange byggesager som Århus Kommune, konstaterer den nyligt tiltrådte centerchef for erhverv, plan og byg, Björn Emil Härtel Jensen ifølge Sjællandske Nyheder.

Opnormerer også - for de ansatte løber stærkt

Ud over de slukkede telefoner, som ifølge centerchefen betyder, at medarbejderne ikke længere bliver afbrudt hvert 10. minut, så er Odsherred Kommune også i gang med at opnormere med flere byggesagsbehandlere. Og så vil Björn Emil Härtel Jensen ikke udelukke, at der kommer andre kreative løsninger i fremtiden.

- Det er jo også frustrerende for medarbejderne at være bagud hele tiden, men telefonsamtalerne er oftere og oftere hårde og med grove kommentarer fra frustrerede borgere, fortæller han og tilføjer:

- De (medarbejderne, red.) har ydet en kæmpe indsats under stort pres, og har fortjent at få bedre tid til at løse deres opgaver tilfredsstillende. Nu kommer jeg selv fra den private sektor og jeg må sige, at myten om at man ligger lidt på den lade side i den offentlige sektor, virkelig bliver gjort til skamme. For de arbejder virkelig intenst og løber hurtigt her i afdelingen. Vi skal gøre det meget bedre, og det bliver bedre, men det ér en udfordret afdeling, siger centerchefen til SN.DK.