Dennis Axel Jørgensen, formand for HK Stat Hovedstaden

Dennis Alex Jørgensen vandt torsdag posten som formand for HK Stat Hovedstaden i et kampvalg mod Jacob Leth Halldorsson. Foto: Torsten Raagaard

Over 150 medlemmer af HK Stat Hovedstaden valgte 23. september Dennis Jørgensen som ny formand, efter den tidligere formand Ulla Moth-Lund Christensen for nylig indtog næstformandsposten i forbundssektoren.

Dennis Jørgensen var tilbage i 00’erne leder i DSB ad flere omgange og skulle blandt andet afskedige på grund af besparelser.

- Det berørte mig dybt og påvirkede mig meget. Jeg havde et rigtig godt samarbejde med tillidsrepræsentanten. Og selv om afskedigelser altid er ubehagelige, så fik vi sammen håndteret det på en god måde, sagde Dennis Jørgensen i sin tale til den ekstraordinære generalforsamling.

- Det blev tydeligt for mig, hvor stort behov der er for fagforeninger og tillidsrepræsentanter, som vil stille sig op, bruge tid og kæmpe for, at retfærdigheden sker fyldest, konstaterede han.

Efter fyringsrunderne blev Dennis Jørgensen aktiv i den lokale HK-klub, og gennem de seneste 5 år har han været formand for HK-afdelingen Trafik & Jernbane.

- Det er i min verden en formands ypperste opgave at få bestyrelsen, medarbejderne og tillidsrepræsentanterne til at spille godt sammen, så vi kan udarbejde en strategi og nå de mål, vi sammen med medlemmerne sætter os, sagde han til de godt 150 medlemmer, som deltog i den ekstraordinære generalforsamling.

Formand vil ud på arbejdspladserne
- Som formand kommer I ikke til at opleve, at jeg sidder på kontoret og læser rapporter. Det er slet ikke min stil. Tværtimod. Jeg skal ud på arbejdspladserne og møde jer i jeres dagligdag og mærke, hvad det er, der betyder noget for jer, lovede han forsamlingen.

- Jeg håber på mange invitationer til medlemsmøder, uanset om der kommer 5 eller 100 medlemmer. Medlemsmøder er altid højt prioriteret i min kalender, understregede Dennis Jørgensen.

- De 4 landsklubber kender jeg allerede godt via mine mange år i sektorbestyrelsen. Jeg glæder mig til et tættere samarbejde og til at komme et spadestik dybere i deres områder, sagde han.

- Det gælder også HK Ungdom, som vi skal hjælpe så meget som muligt. HK Ungdom er vores fremtid, og de har brug for al den hjælp, vi kan give dem, påpegede Dennis Jørgensen.

- Politisk vil jeg søge indflydelse alle de steder, hvor det kan gavne afdelingen og skabe de nødvendige relationer, uanset om de er røde eller blå, om de sidder som politikere eller embedsmænd, proklamerede han.

- Det har jeg god erfaring med. Der venter nogle store opgaver til den kommende formand for HK Stat Hovedstaden. Den fremtid er jeg klar til at tage fat på. Derfor stiller jeg op som jeres formand, sluttede Dennis Jørgensen sin valgtale til den ekstraordinære generalforsamling.

Efter en halv time var stemmerne talt op. Dennis Jørgensen er ny formand for HK Stat Hovedstaden.