Hvilken effekt havde digitale samtaler med borgere under genåbningsperioden?

Det var et af de spørgsmål, som en ekspertgruppe bestående af blandt andet professor Michael Svarer og Michael Rosholm, havde sat sig for at undersøge i en større registeranalyse.

Det var blandt andet Beskæftigelsesministeriet, der havde efterspurgt konkret analysedata af de digitale samtaler mellem borgere og jobkonsulenter på beskæftigelsesområdet. 

Men nu ser det ud til, at den analyse kan have lange udsigter. Faktisk har Beskæftigelsesministerier sammen med forskerholdet lagt den helt i graven.

Det skriver beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i et ministersvar.

Ikke en retvisende analyse

Begrundelsen lyder, at det ikke har været muligt at gennemføre en analyse, der retvisende viser effekterne af de digitale samtaler. 

I forskernes notat beskrives det, at der under analysearbejdet har vist sig at være en udfordring ved at identificere effekterne, fordi stort set alle ledige har hyppige samtaler allerede tidligt i ledighedsforløbet.

Det betyder, at forskerne har haft svært ved at finde personer, der ikke har haft samtaler – udover dem, der er undtaget til samtaler. 

Nu vil Beskæftigelsesministeriet og Finansministeriet i samarbejde finde frem til om, der noget eksisterende litteratur på området, som kan belyse emnet.