Et nyt hold af unge meningsdannere og udviklere samledes fredag aften for at gå i gang med HK’s Frontløberuddannelse.

Det er anden gang uddannelsen løber af stablen, og de mange deltagere har høje forventninger til forløbet.

Målet med uddannelsen er nemlig, at klæde de unge elever og nyuddannede, der arbejder med offentlig administration på til at skabe forandringer og fremdrift på deres arbejdspladser.

Over tre uddannelsesweekender bliver de introduceret for konkrete værktøjer, som de kan bruge til at tage lederskab, opbygge faglige netværker og afvikle aktiviteter på arbejdspladsen. 

Og det er noget de fremmødte i høj grad har efterspurgt.

Lære at tale op

Lægesekretærelev Malene Krogsgård Møller har meldt sig til Frontløberuddannelsen med det for øje at blive bedre til at kommunikere sine meninger ud.

- Jeg håber, at jeg lærer at tale op og sige min mening i større forsamlinger. Det er noget, som jeg har rigtig svært ved, og det kan være rigtig frustrerende, for jeg vil gerne kunne min faglighed endnu mere i spil, end jeg gør nu, siger hun.

Hun vil for eksempel gerne være i stand til at kunne påpege, hvis hun opdager, at der findes en anden og mere effektiv arbejdsgang. 

- Det kan være meget angstprovokerende at skulle fremlægge en anden måde at gøre tingene på over for en overlæge, som er en meget stor autoritet. Men jeg vil også bare gerne lære at kommunikere min faglighed som lægesekretær ordentlig ud, så folk forstår, hvilke kompetencer jeg egentlig har, siger hun.

For kontorelev Anne-Kathrine Flak handler uddannelsen for hende også i høj grad om at udvikle sig selv personligt.

- Jeg lider af eksamensangst, så jeg vil gerne blive mere komfortabel med at kommunikere ud til en stor gruppe og virkelig vise, at jeg faktisk har styr på det, jeg taler om. Det tror jeg er en rigtig god evne at tage med ind i ens senere arbejdsliv. 

Du kan læse mere om HK’s Frontløberuddannelse her.

 

Rettelse

I den tidligere version af artiklen fremgik det, at det var første gang at uddannelsen blev afholdt. Det er ikke tilfældet. Frontløberuddannelsen er blevet afholdt to gange. Den er også tidligere blevet afholdt under navnet Talentuddannelsen. 
Artiklen er opdateret 06. oktober 2021