Kvinde med ondt i nakken

Som AMR kan du få en bog til kollegerne, så I sammen kan forebygge smerter og dårlige arbejdsstillinger. Arkivfoto: Colourbox

Få tilsendt en gratis bog med gode råd om at forebygge smerter, konkrete øvelser I kan lave på jobbet og viden om den nyeste forskning indenfor bevægelse på jobbet. Branchefællesskabet for Arbejdsmiljø, BFA Handel, og Job og Krop i Detailhandlen er gået sammen om at lave lommebogen, som du kan bestille i en trykt version eller selv hente og printe eller sende til dine kolleger.

I bogen får du bl.a.: 

  • Gode råd om træning på arbejdspladsen. 
  • Fakta om, hvad der virker, og hvad der er myter. 
  • Konkrete øvelser, der forebygger smerter.
  • Test din egen viden om smerter.
  • Tips til, hvordan I forebygger smerter og skader. 

Særligt for dig, som er AMR på kontor 

Stillesiddende arbejde er helbredsskadeligt. Arbejder I på kontor, er der derfor god grund til at være særligt opmærksom på jeres arbejdsstillinger. BFA Kontor har udarbejdet en række film med fokus på ergonomi på kontoret. Her kan du se, hvordan I varierer jeres arbejde, indretter arbejdspladsen, og hvilke øvelser der er gode at lave, så I får bevægelse i løbet af dagen.

Se BFA Kontors YouTube-kanal, og del videoerne med kollegerne.

Særligt for dig, som er AMR på lager 

Er du AMR på et lager, har Branchearbejdsmiljørådet, BAU transport og engros, lavet en særlig temaside for jer, hvor I kan få gode råd til, hvordan man som lagermedarbejder passer på ryggen. Her kan du downloade øvelser, se, hvordan I kan tilrettelægge arbejdet bedst og finde 12 små film om løftesituationer på lageret, og hvordan man bedst klarer dem. 

Se BAU-temasiden Bevar Ryggen