Et skridt tilbage og nu to skridt frem.

Det viser sig, at være en meget rammende beskrivelse af Region Sjællands slingrekurs.

I 2018 valgte regionen nemlig at fyre 188 lægesekretærer og andre administrative medarbejdere i en større spareplan, men nu vil Socialdemokraterne og SF have mange af dem tilbage.

I et nyt forslag foreslår de to partier, at der i de kommende år skal ansættes mellem 100 og 140 lægesekretærer og social- og sundhedsassistenter. Det skriver TV2 Øst.

Aflastning af sygehuspersonalet

Formålet med ansættelserne er at aflaste det øvrige sygehuspersonale, som oplever et stigende pres på grund af omfanget af administrative arbejdsopgaver. 

Politikerne fra de to partier henviser til en offentlig undersøgelse, som viser, at overlæger i dag bruger fire timer mindre på patienterne om ugen sammenlignet 2011. 

- Vi oplever lige nu et kæmpe pres på vores medarbejdere i hele sundhedsvæsenet, og vi har rigtig svært ved at rekruttere sygeplejersker, læger og jordemødre nok i øjeblikket, siger Heino Knudsen (S), der er formand for regionsrådet til TV2 Øst.

Den udvikling, som undersøgelsen peger på, vækker også stor bekymring hos SF.

- Det var fuldstændig skørt at afskedige lægesekretærerne, sådan vi gav større arbejdspres på både læger og sygeplejersker. Det er det, vi kan se i dag, fortæller Tina Boel, der er gruppeformand i SF i Region Sjælland til TV2 Øst.

Det var ellers de to partier, der i 2018 var med til at lancere den store spareplan, der kostede 188 administrative medarbejdere jobbet.

Ikke råd til at lade være

Forslaget fra Socialdemokraterne og SF vil koste op mod 50 millioner kroner at føre ud i livet. Men det skal ses i lyset af, at der ifølge regionrådsformanden er et stort forbrug af vikarer på sygehusene lige nu.

- Det er altid dyrere at bruge en vikar end en fast medarbejder. Derfor er pengene ude i systemet, siger han og tilføjer:

- Så i virkeligheden har vi ikke råd til at lade være med det her.