Mads Samsing

- Gennem to årtier har den digitale omstilling af den offentlige sektor været drevet af et tæt og forpligtende samarbejde mellem staten, kommunerne og regionerne. Der er udviklet digital kommunikation, digitale selvbetjeningsløsninger og så videre, som vi nødig ville være foruden – og som havde stor betydning for, at vi kunne opretholde god, offentlig service i de mange måneder med corona-nedlukning.

Sådan skriver HK Kommunals næstformand i et debatindlæg hos Altinget, efter det er kommet frem, at regeringen vil invitere til forhandlinger om en digitaliseringsstrategi for hele Danmark. 

Håber på fokus på inklusion

Mads Samsing slår i debatindlægget til lyd for, at der også fremover er et stort fokus på inklusion. 

- Vi skal have fokus på digital inklusion, men også på inklusion i et stadig mere digitaliseret samfund. For det må ikke kun handle om at få flere over på digitale kanaler gennem øget webtilgængelighed og bedre applikationer.

Desuden pointerer Mads Samsing, at det er helt centralt, at man undgår en alt for aggressiv gevinstrealisering. Noget mange HK’ere har oplevet i forbindelse med indførelse af mange it-systemer i løbet af de seneste mange år. 

- Gevinster skal tidligst realiseres, når en løsning er fuldt implementeret og har fungeret upåklageligt i mindst seks måneder, skriver Mads Samsing.

Du kan læse hele debatindlægget hos Altinget