Esport

Billedet er fra landsmesterskaberne sidste år.

Dansk Firmaidræt har igennem de sidste 4 år opbygget to årligt tilbagevendende e-sportsligaer i samarbejde med YouSee eSportligaen. Nu indgår HK og Dansk Firmaidrætsforbund et 3-årigt samarbejde, der skal tage e-sportsfællesskaberne for kolleger på danske arbejdspladser og studerende på landets uddannelsesinstitutioner til nye højder.

Og det er ikke hver dag, at en fagforening går ind i et samarbejde om gaming, indrømmer formanden for HK Privat, Simon Tøgern:

- Men e-sport er mere end bare gaming; det er fællesskab. HK står for og understøtter stærke fællesskaber - også de digitale. Corona har vist os, at stærkt kollegaskab ikke forudsætter fysisk tilstedeværelse - fællesskaber kan være stærke digitalt. Derfor går vi ind i det her samarbejde, siger han og understreger:

- Succeskriteriet er selvfølgeligt, at vi får skabt relationer til potentielle medlemmer og relevante parter, fx virksomheder og uddannelsesinstitutioner.

Tilmeld jer straks, hvis I vil med fra start

I HK Kollega-ligaen handler det om at spille det taktiske skydespil ’Counter-Strike: Global Offensive’ (CS:GO) mod hold fra andre arbejdspladser. Hvert hold, der deltager, skal være på mellem fem og ti spillere. Kampene afvikles som udgangspunkt kl. 20:00 hver onsdag. Dog er der mulighed for at flytte enkelte kampe efter aftale med modstanderne.

- Ligaen er bygget op om tre turneringer: en efterårs-, en vinter- og en forårsturnering. Hver turnering består af fem ugers grundspil, hvor hvert hold møder fem andre hold og dyster mod dem. Hvert grundspil afsluttes med to ugers slutspil, hvor der dystes om pokalerne, siger Martin Fritzen, som er udviklingskonsulent hos Dansk Firmaidrætsforbund.

HK Kollega-ligaen bliver skudt i gang nu. Efterårsturneringerne starter allerede onsdag den 27. oktober i uge 43 og strækker sig frem til uge 49. Skal I nå med fra start, skal I være superhurtige og tilmelde jer inden onsdag den 20. oktober.

Vil I tilmelde jer HK-kollegaligaen, så klik jer ind her.

 

Både for hyggespillerne og de seriøse

Yousee eSportligaen lægger stor vægt på at skabe gode oplevelser, uanset hvilket niveau man spiller på. Dette gælder især for HK Kollega-ligaen, hvor der er tradition for at have spillere på meget forskellige trin.

Martin Fritzen forklarer, at der både er plads til dem, der bare vil hygge sig, og til de mere ambitiøse spillere. De bliver nemlig opdelt i en bredde- og en pokalrække:

- I bredderækken er der fokus på at dyrke sammenhold og spilleglæde med kolleger. Holdene bliver matchet og spiller mod andre jævnbyrdige hold. Men de bliver ikke snydt, for de kan vinde pokalen ved slutspillet. Pokalrækken derimod er for de hold, som gerne vil gå hele vejen til danmarksmesterskaberne, hvor der er flotte pokaler og pengepræmier på højkant, siger forklarer Martin Fritzen.

Glæder sig til at mærke energien igen

I 2020 og 2021 blev ligafinalerne holdt online på grund af corona. Men i 2019 blev de holdt i DGI Huset i Vejle, hvor ca. 1.000 spillere og mere end 3.000 gæster deltog ved et 3-dages event.

Merete Spangsberg Nielsen, som er direktør for Kollegamotion i Dansk Firmaidrætsforbund, glæder sig over samarbejdet med HK Privat og ikke mindst til, at turneringerne snart går i gang.

- Jeg ser særligt frem til igen at komme ud til turneringer og events og mærke energien og stemningen, som opstår, når vi er sammen. Det skal vi sammen med HK lave endnu mere af.

I YouSee eSportligaen afvikles også HK Studie-ligaen, som er for elever og studerende på landets uddannelsessteder. Den er opbygget på samme måde som HK Kollega-ligaen, men her kan du dyste i både Counter Strike og League of Legends. Netop i forhold til de studerende trækker HK Privat og Dansk Firmaidræt i samarbejde med YouSee eSportligaen i arbejdstøjet for at designe og udvikle nye gaming- og e-sportsaktiviteter, som er tilpasset den travle hverdag, vi ved, at studerende og elever lever i.”

Vil I vide mere om HK Kollega-ligaen, så læg vejen forbi HK Kollega-ligaen - Dansk Firmaidrætsforbund (firmaidraet.dk)