Anja C. Jensen og Mads Samsing. Foto: Keld Navntoft

Anja C. Jensen og Mads Samsing er HK's nye formand og næstformand. Foto: Keld Navntoft

HK Kommunals næstformand Mads Samsing er sammen med HK Privats næstformand Anja C. Jensen det nye makkerpar, som skal stå i spidsen for HK. På HK’s kongres i weekenden valgte de delegerede Anja C. Jensen som HK-formand og Mads Samsing som næstformand. 

Mads vandt kampvalg

Mads Samsing valgte overraskende at stille op til næstformandsvalget på HK’s kongres, da det stod klart, at kongressen valgte Anja til ny HK-formand. Han var i kampvalg med Pernille Lange fra HK Stat og Jesper Thorup, der er fællesformand for HK Østjylland, men Mads Samsing vandt overbevisende med 231 stemmer ud af 355. 

- Jeg blev spurgt tidligt i forløbet, om jeg ville melde mit kandidatur. Og jeg blev spurgt igen umiddelbart op til kongressen. Så da kongressen valgte Anja til formand, valgte jeg at stille op som næstformand. Og jeg er overbevist om, at Anja og jeg bliver et rigtig godt makkerpar. Jeg er både ydmyg og stolt over, at kongressen valgte at pege på mig som ny næstformand i HK-Forbundet, siger Mads Samsing.

Han nævner arbejdsmiljø, videreuddannelse, digital omstilling, et robust dagpengesystem og ikke mindst flere medlemmer som nogle af de vigtige indsatser i de kommende år. 

I morgen skal være bedre end i dag

- Sammen med Anja og resten af HK vil jeg være med til at sætte retning inden for den ramme, som kongressen har sat. Den private sektor og den offentlige sektor er hinandens forudsætninger. Og det er en stor styrke for HK, at vi favner begge dele. Når vi står sammen på tværs, kan vi være med til at gøre i morgen bedre end i dag. Og det vil jeg gøre mit ypperste til som ny næstformand i HK, siger Mads Samsing. 

Formandskab kan rykke HK i den rigtige retning

Det var HK Kommunals formand Lene Roed, der pegede på Mads Samsing som ny HK-næstformand på kongressen.

- Det er vigtigt at have den rigtige balance i HK, når vi skal lykkes med de mange udfordringer i fremtiden. Og jeg er sikker på, at Anja og Mads sammen kan rykke HK i den rigtige retning. Så jeg vil gerne sige stort tillykke til det nye makkerskab. Jeg vil savne Mads rigtig meget som næstformand i Kommunal, hvor han har gjort en kæmpe indsats, men jeg glæder mig over, at det nu bliver Mads, der sammen med Anja skal stå i spidsen for HK, siger Lene Roed.

FAKTA

mere om hk's nye makkerpar

HK's nye formandskab har baggrund i den kommunale og private verden. De kommer begge fra poster som næstformænd i HK's sektorer.

Anja C. Jensen

 • 51 år
 • Næstformand i HK Privat siden 2019
 • Specialkonsulent i Kost- og Ernæringsforbundet
 • Faglig sekretær i HK Handel i Hovedstaden
 • Har siddet i kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune for Socialdemokratiet
 • Uddannet receptionist

Mads Samsing

 • 39 år 
 • Næstformand i HK Kommunal siden 2012
 • Ungdomskonsulent i HK Kommunal
 • Sagsbehandler i jobcenter Faaborg-Midtfyn 
 • Uddannet socialrådgiver
Vis mere

 

Formandsvalg med tæt løb

Formandsvalget endte med et meget tæt løb mellem Anja C. Jensen og modkandidaten Martin Rasmussen. Stemmetallene faldt ud med 178 til Anja C. Jensen og 173 til Martin Rasmussen. 

Den nye forbundsformand peger på opbygning af en stærkere faglig identitet, et mere markant HK og at vende den negative medlemsudvikling som nogle af de væsentlige opgaver:

- Jeg er simpelthen så glad og stolt over, at jeg nu skal stå i spidsen for HK Danmark. Vi har et stort arbejde foran os. Ikke mindst i forhold til at få stoppet og vendt den negative medlemsudvikling. Og det glæder jeg mig til at løse i tæt samarbejde med den nye næstformand, sektorer og afdelinger. Som formand for hele HK vil jeg arbejde for en rankere ryg og en stærkere faglig identitet. Og jeg vil sørge for, at HK bliver en mere markant politisk aktør, og at medlemmet altid kommer før systemet, siger Anja C. Jensen.

 

HK Kommunal skal have ny næstformand

Både den nye formand og den nye næstformand tiltræder deres poster med det samme, og det betyder, at HK kommunal nu skal have en ny næstformand. HK Kommunals forbundssektorbestyrelse har besluttet, at den nye næstformand skal vælges på en ekstraordinær kongres. Det ligger endnu ikke fast hvor og hvornår den ekstraordinære kongres skal afholdes. 
Artiklen er opdateret 04. november 2021