kvinde ved kopimaskine

Ifølge Bygningsstyrelsen vi de berørte statslige medarbejdere efter 23. november blive kontaktet vedrørende virksomhedsoverdragelse til Coor Service Management A/S. Modelfoto: Johner/Ritzau Scanpix

Coor Service Management A/S har fået tildelt kontrakten på Bølge 2, der dog først kan underskrives endeligt den 23. november efter en såkaldt standstill-periode, hvor andre kan gøre indsigelser.

Coor er en af Danmarks førende leverandører af facility management til private og offentlige organisationer og servicerer dagligt over 30.000 brugere på mere end 300 adresser.

Coor vinder kontrakten på 2,2 milliarder kroner foran ISS og Forenede, der også var prækvalificeret af Bygningsstyrelsen til at byde på opgaven. Udbuddet har løbet samtidig med, at Forsvarsministeriet i sommer måtte ophæve en lignende milliardkontrakt med ISS, fordi servicegiganten ikke leverede den aftalte service.

LÆS OGSÅForsvarsansatte raser over ISS: en total fiasko

Coor har i tilbuddet samlet set præsteret bedst på både serviceydelserne og på blandt andre delkriterierne ’tilfredshedsmålinger’, ’kvalitetskontrol’ og ’implementering’. Coor scorer særligt højt på ’Implementering’, hvor også processen for virksomhedsoverdragelsen ligger. Det fremgår af et informationsbrev fra Bygningsstyrelsen til de medarbejdere, der til foråret skal have ny arbejdsgiver.

- Jeg håber for såvel HK’ere som andre faggrupper, der nu står over for at skifte arbejdsgiver og siden overenskomst, at forløbet bliver smertefrit, og at løn- og ansættelsesvilkår bliver på højde med de vilkår, de berørte har i dag, siger Rita Bundgaard, formand for HK Stat. 

- I forbindelse med udrulningen af Bølge 1 så vi desværre, at en del fleksjobbere mistede deres arbejde. Det problem har der været fokus op til Bølge 2. Jeg håber, at både Bygningsstyrelsen og vinderne af udbuddet har lært af erfaringerne, siger Rita Bundgaard.

Hun tilføjer, at hun for alle ansatte i de berørte ministerier håber, at serviceniveau og kvalitet forbliver højt også efter udliciteringen.

Coor benytter ifølge Bygningsstyrelsen en gennemprøvet model, der fokuserer på gennemsigtighed, involvering og inddragelse for at opnå det mest positive forløb for de medarbejdere, der skal overdrages. Coor vil som nævnt underskrive kontrakten kort efter 23. november, når standstill-perioden slutter. Herefter vil Coor kontakte de berørte medarbejdere vedrørende den forestående proces for virksomhedsoverdragelse, skriver Bygningsstyrelsen.

I et brev til medarbejderne, skriver Bygningsstyrelsen blandt andet: 'Som ny leverandør på bølge 2 får Coor brug for dig og din viden til for at kunne levere ydelserne med en ligeså høj kvalitet, som I er vant til på din arbejdsplads.' Driften af den daglige service for 8.600 statslige medarbejdere i 55 institutioner fordelt på 12 ministerområder begynder den 1. maj 2022.

Bølge 2 | Bygningsstyrelsen (bygst.dk)