En ny trepartsaftale mellem Fagbevægelsens Hovedorganisation, Dansk Arbejdsgiverforening og regeringen har i dag indgået en trepartsaftale om, at arbejdsgivere kan kræve coronapas, så længe corona er en samfundskritisk sygdom. Illustration: Tone Thoresen

Artiklen er opdateret d. 16. december 2021 med nye regler om sygedagpengerefusion, når man er nærkontakt til en smittet med COVID-19,

 

COVID-19 er igen blevet en samfundskritisk sygdom, og med det følger nu en række ændringer. I forhold til din arbejdsplads må din arbejdsgiver nu godt kræve, at du kan fremvise et gyldigt coronapas, når du møder ind på arbejde. 
Coronapasset fungerer som dokumentation for, at du enten er vaccineret, tidligere smittet eller testet negativ inden for de seneste 72 timer.

Testtid er arbejdstid

Hvis du ikke er vaccineret eller har midlertidig immunitet pga. tidligere smitte, så vil du jævnligt skulle testes for at kunne fremvise et gyldigt coronapas på jobbet. Er det tilfældet, vil tiden du bruger på at blive test tælle som arbejdstid.
Det har en dom for nyligt slået fast.

Din arbejdsgiver har ret til refusion, når du er nærkontakt

Tidligere har arbejdsgivere ikke haft ret til sygedagpengerefusion, hvis en medarbejder hjemsendes pga. mistanke om corona, når man er nærkontakt. Fra d. 16. december er dette dog lavet om, således at din arbejdergiver har ret til refusion, hvis du ikke skal møde på arbejde, fordi du er nærkontakt til en person smittet med COVID-19 og skal i isolation i overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes anbefalinger.  

Pas på dig selv og dine kolleger

Der vil selvfølgelig være store forskelle på, om man er på en arbejdsplads, hvor det er nemt eller svært at holde smitten nede. I HK Handel opfordrer vi derfor alle medlemmer til at passe godt på sig selv og hinanden og generelt følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger.
Hvis du er i tvivl om dine rettigheder i forhold til coronapas eller lignende, er du altid velkommen til at kontakte din lokale HK-afdeling på tlf. +45 70 11 45 45.