Vi har talt med Astrid Galsgaard, der er psykolog på Bispebjerg Hospital og Frederiksberg Hospital, og som er igang med at undersøge hvordan fx fagpersoner som radiologer oplever det, når kunstig intelligens begynder at spille en større rolle i hverdagen.

Hun arbejder også med at udvikle den bredere idé om teknopsykologi – feltet hvor intelligent teknologi og psykologi tørner sammen på godt og ondt.

Anders har lavet to indslag med Astrid, der fortæller om sit arbejde, og så drøfter Jeppe, Adam og Anders tankerne om teknopsykologien i studiet.

Til sidst er der naturligvis tiprunde – med spil, browser-udvidelser og kloge YouTube-kanaler.

LINKS

Astrid Galsgaard kan følges på LinkedIn

Glimrende baggrunds-artikel af bla. Astrid Galsgaard på Videnskab.dk

TIPS

Adam: Forza Horizon 5 – klassisk konsol-bilspil i ny version

Jeppe: Letters Live på YouTube – kendte læser brev-korrespondancer op

Anders: Super-agent samtykkeboks-browser-udvidelse til Safari, Chrome, Firefox, Edge (desværre kun Apple-gear)

PRAKTISK

DataSnak har fokus på it-faglige og it-politiske emner, og nørder igennem med alt fra automatisering over sikkerhed til uddannelse i den digitale verden.

Podcasten behandler også SAMDATA\HKs relevante aktiviteter såsom kurser, faglige initiativer, kommunikation og værktøjer og tilbud, som man kan få, når man er it-medlem i HK.

Formål er at gøre lytterne klogere på hvad der sker i deres arbejdsliv her og nu og i fremtiden, og gå i dybden med problemstillinger fra it-professionelles hverdag.

Tovholderen på podcasten er it-faglig konsulent Jeppe Engell. De øvrige to værter er Adam Bindslev og Anders Høeg Nissen. DataSnak udkommer hveranden mandag.

Tak fordi du lytter med! Får du lyst til at komme med ris og ros, kan du sende en e-mail til jeppe.engell@hk.dk - og hvis du har tekniske spørgsmål eller kommentarer kan de sendes til anders@podlab.dk