Brugertilfredsheden med fagsystemet KSD er blevet undersøgt mange gange – og nu er KY (Kommunernes Ydelsessystem) blevet undersøgt for første gang.

På en skala fra 1-5 (med 5 som bedst) lander tilfredsheden på 3,1 – altså en middelkarakter.

Det er en væsentlig bedre start end for KSD, der i de første målinger, lå under 2 for i fjerde og sidste forsøg i maj 2021 at nå 2,6 i tilfredshed.

KY har altså fået en klart bedre start på livet. Men Kombit er ikke helt tilfreds.

- Nej, det er ikke tilfredsstillende. Vores mål er 3,5 og det arbejder vi henimod, siger projektdirektør Peter Lykke Egelund.

To lige store grupper

Bemærkelsesværdig er det dog, at tilfredsheden fordeler sig med stort set lige store grupper af utilfredse og tilfredse på begge sider af de mellemfornøjede – der cirka udgør 42 %.

I spørgsmål om KY understøtter kvalitet, effektivitet og nemhed er der cirka 25 % som er tilfredse/meget tilfredse og 25 % som er utilfredse/meget utilfredse.

Det tolker Kombit og Peter Lykke Egelund sådan her.

- Den spredning overrasker os meget, for når stort set lige mange er enten meget tilfredse eller meget utilfredse, så må det betyde, at det ikke kun er systemet, der er udslagsgivende. En del skyldes givetvis forskellige former for organisering, arbejdsrutiner og styring, men jeg tror også, vi har at gøre med en medarbejdergruppe, der generelt er meget presset i hverdagen. Og for dem, har det været en enorm belastning – oven i deres daglige arbejde – at få et helt nyt system med de fejl og besvær, der uundgåeligt følger med.

Stor tilfredshed med ydelsesområder

Af funktionaliteter scorer ”Personoverblik” og ”Udbetalingsoverblik” meget højt på tilfredsheden, mens funktionen ”Rapporter” scorer klart lavest.

Langt de fleste ydelsesområder i KY har også et flertal af tilfredse brugere.

Højest ligger ”Ledighedsydelse” ”Flekslønstilskud” og ”Ressourceforløb” med cirka 60 % klart tilfredse.

Størst utilfredshed er der med ”Administration af persons økonomi” (APØ).

Kommunalbladet bringer i nr. 8, som udkommer 3. december, et længere interview med Kombitdirektør, Peter Lykke Egelund om bla. KY, KSD og Nemrefusion.