Kompetence

Fotograf Matias Santana via Unsplash

 

Som medarbejder i den danske byggebranche får du fri til at efter- eller videreuddanne dig 10 dage om året – hvert år! Rettigheden, der står beskrevet i din overenskomst, gælder, hvis du har været ansat i mindst 6 måneder. Det kaldes Selvvalgt Uddannelse.

- Som navnet antyder, så er det dig, der vælger, hvad du vil dygtiggøre dig inden for. Du kan tage kurser og uddannelse på alle niveauer - fra noget helt basale til et videregående niveau. Det eneste krav er, at det skal være relevant inden for byggebranchen. Den giver dig endda mulighed for at tage uddannelse, der rækker ud over dit nuværende job, siger Martin T. Andersen, som er chef for arbejdsliv & udvikling i HK Privat.

Læs mere om dine efteruddannelsesmuligheder her (Linket er udløbet pr 6/9 2022)

Det allerbedste er, at der næsten ingen udgifter er forbundet med det for dig og din arbejdsgiver, mener Matin T. Andersen. Kompetenceudviklingsfonden, som er DI Byggeri, HK Privat og Teknisk Landsforbunds fælles fond, dækker nemlig langt de fleste udgifter.

- Du får 85 % af din løn dækket af fonden – din arbejdsgiver kan vælge at toppe op til fuld løn. Der er fuld deltagerbetaling. Og så bliver undervisningsmaterialer, transport- og internatudgifter også dækket, siger Martin T. Andersen og fortsætter:

- Og lige nu er der penge i fonden. Og derfor håber vi, at du og mange andre HK’ere vil tage kurser eller uddannelse. Det kan fx være for at blive klogere på den grønne omstilling i byggebranchen, så du kan blive en del af løsningen i fremtiden også.

Mangler du idéer eller har du spørgsmål, så ring til HK’s karrieretelefon på telefon 3330 4460. Vejlederne sidder klar ved telefonen alle hverdage kl. 13.00-16.00.

3 trin: Sådan søger du helt konkret

 1. Aftal med din arbejdsgiver, hvilken uddannelse eller hvilket kursus, du vil tage og hvornår.
 2. Udfyld ansøgningsskemaet her. Husk, at få din arbejdsgiver til at underskrive din ansøgning og at medsende en kursusbeskrivelse.
 3. Send ansøgningen via mail til lp@bygud.dk  eller per post til:
  Kompetenceudviklingsfonden
  DI Dansk Byggeri, HK & TL
  Bygmestervej 5, 2.
  2400 København NV. 

 

Invester 1 time af din tid og deltag i vores webinar tirsdag den 30. november 2021

Så lover vi dig, at I får en lynopdatering i:
 1. byggebranchens grønne omstilling – nu og i fremtiden.
 2. de tendenser omstillingen medfører for vores arbejdsliv.
 3. hvordan du holder dine kompetencer friske og fremtidssikrer virksomheden.

  Tilmeld til webinar her (Linket er udløbet pr 5/1 2022)