En kæmpe buket røde roser pryder profilbilledet på hendes facebookside. Det seneste opslag handler om at tage valgplakater ned. Et arbejde, der er næsten slut, da redaktionen ringer. 'Skulle vi have overset nogen, så send gerne en besked,' skriver den 52-årige HK’er til sine følgere på det sociale medie.

Med 496 personlige stemmer scorede Charlotte Levin, studiesekretær på Roskilde Universitet, jackpot som byrådskandidaten med flest krydser i sjællandske Tune sydøst for Roskilde og 8. flest blandt alle kandidater, der stillede op til byrådet i Greve Kommune. Her fik hendes parti 27,3 procent af stemmerne mod 28,9 procent ved valget for i 2017.

Uventet stor opbakning

- Det havde jeg ikke lige set komme, siger Charlotte om sit flotte valgresultat. Og så var det endda første gang, hun stillede op i disciplinen at opnå vælgernes opbakning til at være deres lokalpolitiker.


Charlotte Levin

- Jeg fik flest stemmer af alle i min egen by. Her har jeg også kørt meget valgkamp. For mig viser resultatet, at man ikke behøver at mose sig frem og at man godt kan holde den gode tone, når man er i valgkamp, siger hun.

Ifølge den nyvalgte kommunalpolitiker har tonen været rå i og samarbejdet anstrengt i Greves byråd de seneste 4 år.

Hvordan og hvor meget kommer man til at kunne se på hendes virke i byrådet, at hun er statsansat HK’er?

- Jeg håber i hvert fald, at det bliver til at se. For eksempel vil jeg kæmpe for, at vi har de administrative ressourcer, vi har brug for. Vores sagsbehandling bliver bedre, hvis vi har et ordentligt arbejdsmiljø og undgår stress. Så forbliver de ansatte i jobbet længere.

Lover ikke noget

Trods sin status som debutant i byrådet har Charlotte Levin allerede været længe nok i politik til at ikke at udtale sig alt for kategorisk.

- Jeg ved godt, at der kun er en bestemt pose penge at gøre godt med. Så jeg lover ikke noget. Men jeg vil arbejde for det, slår hun fast. Og tilføjer, at "der skal virkelig hårde argumenter op, hvis der skal spares på administrationen".

Også i byrådet vil Charlotte arbejde for et bedre arbejdsmiljø, siger hun. For der har hidtil været en dårlig tone, mener hun.

Charlotte Levin gik til valg på boliger til alle i alle livets faser - det vil fx også sige de ældre, der flytter fra store huse til mindre boliger. Og på et budskab om, at kommunen og dens forvaltning skal lytte lidt mere til borgerne. Man skal se på det hele menneske, siger hun.

Endnu ved Charlotte Levin dog ikke, om det bliver de politikområder, hun kommer til at arbejde direkte med. Udvalgsposterne er ikke fordelt endnu i det nye byråd, der træder til ved årsskiftet.