Julen varer længe, koster mange penge.

Det kan de fleste nikke genkendende til. Alligevel er der nogle familier, som er så økonomisk presset, at de må få hjælp til at klare sig igennem julen.

Hele 16.783 familier har i år søgt om julehjælp hos Dansk Folkehjælp, som er Danmarks største uddeler. Det skriver Ritzau.

Det er rekordmange og en stigning på 10 procent siden sidste år, oplyser Klaus Nørlem, der er generalsekretær i Dansk Folkehjælp.

Stigende priser er synderen

Det er primært familier på overførselsindkomster og med hjemmeboende, der søger om julehjælp. Men også personer med lave indkomster er til at finde i ansøgerfeltet.

At flere og flere søger om julehjælp skyldes ifølge Dansk Folkehjælp de stigende priser på både el, varme og dagligvarer, som i høj grad er med til at lægge pres på familiernes økonomi. 

- Op mod 65 procent af alle, der har søgt om julehjælp hos os, fortæller, at de har et dagligt madbudget på under 100 kroner. En gennemsnitsfamilie, som søger hos os, er på tre, så hvis man skal mætte tre munde med daglige måltider, er man meget økonomisk presset, siger Klaus Nørlem til Ritzau.

Derfor har Dansk Folkehjælp i år valgt at hæve værdien i julehjælpen med 300 kroner. Dermed kan familierne få julehjælp for i alt 1.800 kroner, hvis de altså bliver godkendt.

Ansøgerfeltet har nemlig været så stort, at organisationen ikke har haft midler nok til at give alle en økonomisk håndsrækning.

For at bakke op om julehjælpen til de økonomisk pressede familier og forsørgere, har HK igen i år valgt at donere et beløb til Dansk Folkehjælp. Det sker både igennem en indsamling, men også via et julelotteri, hvor overskuddet går til julehjælp.