Lene Roed. Formand for HK Kommunal

De nye coronarestriktioner betyder bl.a. en opfordring til hjemmearbejde på alle arbejdspladser, og samtidig lukker grundskolerne fra 15. december og frem til 4. januar.

Restriktionerne får HK Kommunals formand Lene Roed til at opfordre arbejdsgiverne til at lade alle de medarbejdere, der kan og vil, arbejde hjemme, mens restriktionerne er gældende. Og samtidig lyder en opfordring til at udvise den størst mulige fleksibilitet over for de medarbejdere, der nu står over for at skulle håndtere at have børn hjemme.

Læs også: 7 gode råd til hjemmearbejdet

Lad medarbejderne arbejde hjemme

- Vi ved, at på rigtigt mange arbejdspladser har hjemmearbejdet fungeret godt under de tidligere nedlukninger, så jeg sender en klar opfordring til arbejdsgiverne i kommuner og regioner om at lade alle de medarbejdere, der der kan og vil, arbejde hjemme, så længe restriktionerne er gældende. Og så håber jeg også, at man indtænker arbejdsmiljøet for de hjemmearbejdende, siger Lene Roed.

Udvis den allerstørste fleksibilitet

- I forhold til børnefamilierne ved vi, at de bliver maksimalt pressede, når grundskolerne nu lukkes. Her lyder min appel til arbejdsgiverne, at de udviser den allerstørste fleksibilitet, så det kan lade sig gøre for medarbejdere med børn at få det hele passet ind. Det gælder både for medarbejdere, der har mulighed for hjemmearbejde og medarbejdere, der ikke har mulighed for det. Vi må og skal løse de her udfordringer i fællesskab, siger Lene Roed.

Af relevans for arbejdspladserne er der ud over opfordring til hjemmearbejde og en midlertidig lukning af grundskolerne også en anbefaling fra myndighederne til at droppe julefrokoster og sociale arrangementer på jobbet.

FAQ

ALT DU SKAL VIDE OM CORONA

HK Kommunal opdaterer løbende vores side med spørgsmål og svar omkring coronasituationen. Særligt for dig, der er ansat i en kommune eller region.

 

Find spørgsmål og svar her