Der er fuld gang i forhandlingerne i alle regioner om vinterpakken, der giver en milliard kroner til det pressede sygehusvæsen. Og i flere regioner er der allerede landet aftaler med de faglige organisationer.

På tværs af faggrupper

Aftalerne handler typisk om både fastholdelsesbonus og belønning af øget aktivitet - og det ser også ud til, at pengene typisk bliver fordelt på tværs af faggrupper på de mest belastede afdelinger.

Formanden for HK Kommunal Lene Roed er meget tilfreds med, at der så hurtigt er indgået aftaler om fordeling af midlerne.

- Vinterpakken løser ikke alle problemer. Men den giver en mulighed for midlertidigt at give en kontant anerkendelse af personalet på de mest belastede afdelinger. Jeg vil gerne rose både arbejdsgiverne i regionerne og de faglige organisationer for at komme til forhandlingsbordet og lande aftaler så hurtigt, siger Lene Roed.

Mange lægesekretærer er pressede

Formanden er også tilfreds med, at intentionen om, at pengene skal udmøntes på tværs af faggrupper, ser ud til at blive en realitet.

- Jeg hører dagligt om, hvor pressede eksempelvis vores lægesekretærer er i forhold til blandt andet at skulle aflyse og flytte behandlinger og operationer. Så derfor har jeg selvfølgelig hele vejen igennem haft et stærkt fokus på, at ikke kun en eller to faggrupper skulle belønnes. Jeg håber, at udmøntningen af vinterpakken vil medvirke til at holde en hånd under sundhedsvæsenet i de svære vintermåneder, vi kan se frem til, siger formanden.

corona

så mange penge er der i vinterpakken

Region Hovedstaden: 312,6 mio. kr.

Region Sjælland: 154,0 mio. kr.

Region Syddanmark: 214,0 mio. kr.

Region Midtjylland: 216,1 mio. kr.

Region Nordjylland: 103,4 mio. kr.