Rita Bundgaard og Ulla Moth-Lund Christensen

HK Stats næstformand Ulla Moth-Lund Christensen (t.v.) og formand Rita Bundgaard. Foto: Mikkel Østergaard.

AH, ENDELIG JUL. Tid til at være sammen med familie og venner. Tid til at have tid – når man altså har fået overstået alle de forberedelser, som mange af os har haft travlt med i decembers mulm og mørke. Forberedelser, som skulle passes ind i arbejdsdagene for at gøre juledagene festlige, højtidelige og først og fremmest familievenlige. Måske bliver der endda tid til at tænke på, hvordan din travle hverdag egentlig forløber, og på, om du kunne forestille dig jobbet og hverdagen anderledes?

GIV DET EN TANKE. Brug en time eller to, når julefreden har lagt sig, til at overveje, hvad du vil med dit arbejdsliv. Har du de rigtige opgaver? Udvikler du dig faglig og personligt i den retning, du ønsker? Er du på den rette hylde? Hvad skal du satse på at arbejde med i en stadigt mere digitaliseret fremtid? Find eventuelt inspiration i HK Stats bud på, hvordan du kommer i form til fremtiden.

DER ER TRYK PÅ ARBEJDSMARKEDET. Mange arbejdspladser leder efter nye medarbejdere. Mulighederne for at række ud efter nye udfordringer har sjældent være større. Ledigheden er historisk lav også blandt HK Stats medlemmer, og kun få nye ledige kommer til. Lige nu modtager under 100 HK Stat-medlemmer ydelser fra HK lønforsikring. Langt færre end i de foregående år. Så hvis du ikke kan få øje på de rette og spændende muligheder på din nuværende arbejdsplads, så se dig omkring i joblandskabet. Og husk, at en vis portion vovemod øger mulighederne for at ændre på sin situation.

FOR MANGE ER det daglige arbejdspres stort. Det er blandt andet derfor, vi glæder os til lidt julefred … Arbejdspresset har mange årsager. Men uanset årsagerne, så spiller man selv en vigtig rolle for, hvordan ens arbejdsliv og dermed ens hverdag fungerer. Er der for meget tryk på, og kommer arbejde og overarbejde til at fylde alt for meget, så sig selv fra. Ingen takker dig for at knokle dig halvt fordærvet.

EFTER SÅDAN EN FAGFORENINGS-PRÆDIKEN er det på tide at runde vores lille juleevangelium mildt og rart af😊 Vi skal begge fejre julen sammen med vores respektive – og pænt store – familier. Menuen står begge steder på and og flæskesteg, i en af familierne suppleret med lækker bagt selleri med laurbærblade. Vi glæder os som børn til det hele.

Og begge ønsker vi ALLE MEDLEMMER AF HK STAT en rigtig glædelig og fredfyldt jul og et fantastisk nytår!

Nyd de stille dage og pas godt på hinanden.

 

Rita & Ulla

Formand og næstformand,

HK Stat Danmark