I stedet for at købe nye stole til kommunens medarbejdere har både Kolding og Randers Kommune sparet adskillige penge ved at bruge gamle depotmøbler. Mens Kolding Kommune sparede 300.000 kroner har Randers Kommune sparet over en million kroner sidste år. Det har givet lønnet job eller uddannelsespladser til fem personer, skriver DK Nyt.

- Udover at cirkulere møbler og inventar, vil projektet i år også produktudvikle, og kommunen har skabt et kompetenceudviklingscenter med plads til 12 personer på kanten af arbejdsmarkedet, fortæller afdelingsleder i Jobcenter Randers Erhverv Tine Arensbak Nielsen til DK Nyt og forklarer, at kompetenceudviklingscentret skal lære de 12 deltagere færdigheder inden for ressourceoptimering og grøn omstilling.

Harmonerer med bæredygtighedsstrategi

 

I Kolding Kommune har kommunens institutioner og afdelinger sparet 300.000 ved at hente brugte stole, reoler, møde- og skriveborde i kommunens depotrum.
- Gode genbrugsmøbler får nyt liv, hvilket harmonerer rigtig fint med kommunens bæredygtighedsstrategi og samtidig sparer de interesserede institutioner og afdelinger udgifterne til nyindkøb, siger kommunaldirektøren i Kolding, Thomas Boe til DK Nyt.