Da raketterne steg til vejrs kl. 24.00 nytårsaften, sluttede den første ferieafholdelsesperiode efter den nye ferielov. Udløbet af ferieafholdelsesperioden betød også, at muligheden for at holde feriefridage, som er tildelt i perioden 1. maj 2020 til 31. august 2021, sluttede, hvis du er omfattet af Industriens Funktionæroverenskomst eller overenskomsterne med Dansk Erhverv.

Har du ikke nået at bruge alle dine feriefridage fra denne periode, behøver du dog ikke at fortvivle. Du har nemlig ret til at få udbetalt dagene fra din arbejdsgiver. Men du skal skynde dig, for hvis du glemmer at søge om udbetaling, så mister du pengene!

Fristen for at søge om at få udbetalt feriefridage er 20. januar 2022.

Er du i tvivl om, hvilke feriefridage det handler om, så tjek reglerne her på siden. Og vær opmærksom på, at 2020 er lidt speciel på grund af overgangen til den nye ferielov. Nogle har fået 6,67 feriefridage netop på grund af den nye ferielov, mens andre kun har fået 5 feriefridage.

Regler for tildeling af feriedage:

  • Hvis du d. 1. maj 2020 havde 9 måneders anciennitet i virksomheden, fik du tildelt 6,67 feriefridage.
  • Hvis du i perioden 1. maj 2020 - 31. august 2020 opnåede 9 måneders anciennitet i virksomheden, fik du 6,67 feriefridage på tidspunktet for opnåelse af ancienniteten.
  • Hvis du i perioden 1. september 2020 - 31. august 2021 opnåede 9 måneders anciennitet i virksomheden, fik du 5 feriefridage på tidspunktet for opnåelse af ancienniteten.

 

Er du i tvivl om, hvorvidt du har ubrugte feriefridage, så tjek din lønseddel, eller spørg den kollega, der har styr på jeres løn og ferie, der hvor du er ansat.

Har du feriefridage til gode fra denne periode, så skynd dig at sende din chef en mail om, at du vil have feriefridagene udbetalt. Du får, hvad der svarer til løn under sygdom, og du har ret til at få pengene med februarlønnen.

Tjek din overenskomst

Ovenstående er en gennemgang af bestemmelserne på Industriens Funktionæroverenskomst og overenskomsterne mellem Dansk Erhverv og HK Privat. Er din virksomhed omfattet af en anden af HK Privats overenskomster, kan der gælder nogle andre bestemmelser. Du kan finde din egen overenskomst ved at logge på MitHK.