Jette Hansen har været borgmestersekretær for nu tre forskellige borgmestre i Holbæk Kommune. Foto: Henrik Petit

”Nååå … Er det den stolte moder?”. Sådan blev Jette Hansen spurgt, da hun overværede en debat med Holbæk Kommunes borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen, på Folkemødet forrige år. Og selvom hun med sine 64 år godt kunne være mor til den 29-årige borgmester, så er det bestemt ikke tilfældet.

Tag ikke fejl. Deres forhold er både hjerteligt og varmt. Men bestemt også topprofessionelt, lyder det fra begge.

Siden 2006 har Jette Hansen været borgmestersekretær i Holbæk Kommune. Først under den radikale Jørn Sørensen, senere under Venstre-politikeren Søren Kjærsgaard og nu under socialdemokraten Christina Krzyrosiak Hansen.

Selvom de tre borgmestre er fra forskellige partier og er forskellige i både alder og køn, synes Jette Hansen ikke, at der er den store forskel på at være borgmestersekretær for de tre forskellige borgmestre.

- Der er selvfølgelig sket noget med tiden. Man sidder jo ikke længere og skriver breve for dem, det klarer de selv. Men selve kalenderstyringen og håndteringen af henvendelser er det samme. Der er ikke den store forskel fra borgmester til borgmester, fortæller Jette Hansen.

ALLE SKAL HAVE SAMME BEHANDLING

Det, hun allerbedst kan lide ved sit arbejde, er at møde og servicere mange forskellige mennesker og sikre, at høj som lav får den samme service.

- Jeg synes, at jeg er et sted, hvor jeg virkelig kan gøre en forskel. Der er altid henvendelser, der skal besvares, og jeg tager imod mange mennesker, der skal møde borgmesteren:

- Jeg vil gerne være imødekommende, fordi jeg er borgmesterens ansigt udadtil. Alle henvendelser skal besvares hurtigt og professionelt. Der skal ikke være noget smøleri herfra, lyder det bestemt fra Jette Hansen, som også har lagt øre til, når kommunens borgere har haft brug for en livline:

- Jeg havde en mand, der ringede hver uge. Hans indgang var som regel, at han skulle klage over noget, men i virkeligheden havde han bare brug for at snakke lidt. Vi var begge oprindeligt fra Aalborg, så det talte vi en del om, fortæller Jette Hansen.

OMSORG FOR BORGMESTEREN

Når borgmester Christina Krzyrosiak Hansen skal fortælle om sin borgmestersekretær, er hendes første tanke, at hun er ”det modsatte af ligeglad”. Og det er både menneskeligt og fagligt.

- Jette er en utroligt dygtig sekretær. Hun løser både de opgaver, jeg beder hende om – men hun har også et kæmpe overblik og har styr på de ting, jeg selv har overset, eller ikke vidste skulle ske, fortæller Christina Krzyrosiak Hansen:

- Samtidig har hun været borgmestersekretær for to andre borgmestre, så hun kender alle mennesker og hele organisationen som sin egen bukselomme. Derfor spillede hun en meget tryg rolle for mig, da jeg var helt ny borgmester.

Og selvom Jette Hansen og Christina Krzyrosiak Hansen bestemt ikke ser deres relation som et mor/datter-forhold, så er Jette Hansen alligevel meget omsorgsfuld og insisterende på, at borgmesteren skal passe på sig selv.

- Hvis jeg har en periode, hvor jeg har arbejdet lidt for meget, eller Jette kan mærke, at jeg er presset og måske ikke udfører mit arbejde, så godt som jeg burde – så insisterer hun på, at vi taler om det og gør noget ved det. Jette er faktisk en af grundene til, at jeg er glad for at gå på arbejde, og jeg kunne slet ikke undvære hende. Vi har et godt makkerskab, og det har jeg brug for, for at være en god borgmester. Jeg føler mig stærkere, når Jette er bag mig, fortæller Christina Krzyrosiak Hansen.

INGEN POLITISKE DISKUSSIONER

Jette Hansen og Christina Krzyrosiak Hansen har aldrig diskuteret politik, og Jette Hansen vil heller ikke afsløre, om det var Christina Krzyrosiak Hansen, der fik hendes stemme, da der var kommunalvalg i november sidste år. Hun finder det rigtigst at være neutral.

- Jeg går slet ikke ind i politiske diskussioner. Jeg kommenter og liker heller ikke på Facebook, der er jeg helt neutral, understreger Jette Hansen. Alligevel vil hun godt indrømme, at hun heppede lidt på Christina Krzyrosiak Hansen i sit stille sind, og at hun var stolt, da borgmesteren fik så flot et genvalg. Og det kan hun også roligt være, ifølge borgmesteren selv.

- Vi gør en stor dyd ud af ikke at blande politik og valg ind i Jettes rolle. Og man vinder heller ikke et valg tre uger op til valgdagen. Men jeg vil sige så meget, at Jette har helt klart gjort en forskel for mig. Jeg havde ikke kunne klare det så godt uden hende. Hvis overhovedet, slår Christina Krzyrosiak Hansen fast.