Foto: Karin Meldgaard Henriksen

Arbejder du i Salling Group?

Denne artikel er til dig, der arbejder i Salling Group både i butik, på kontor og lager - undtaget  alle medarbejdere i Netto og Døgnnetto.

Midt i december blev softwarevirksomheden Kronos ramt af et hackerangreb, og det har haft nogle konsekvenser for ansatte i Salling Group, da det er Kronos, der laver vagtplanlægningssystemet til de fleste enheder.

Angrebet har påvirket muligheden for at kunne lave vagtplaner, og derfor har HK Handel lavet en aftale med Salling Group om, at der midlertidigt kan forekomme en kortere plan end den 16-ugeds arbejdsplan i fast plan, der er aftalt i overenskomsten. Medarbejderne i Netto er ikke påvirket, da man i Netto bruger et andet vagtplansystem. Men alle andre overenskomstansatte i Salling Group (Føtex, Bilka, BR, på kontorerne og på lagrene) er blevet påvirket af nedbruddet. Mytime har simpelthen være nede siden 11. december og kommer først op og køre igen i denne uge.

Helt konkret bliver der nu midlertidigt udarbejdet 4-ugers planer for ugerne 7, 8, 9 og 10, som vil være synlige i Mytime for alle medarbejdere senest fra fredag den 21. januar.

- Det er en usædvanlig situation, Salling Group stod i som følge af hackerangrebet. Derfor har vi uden præjudice – det vil sige uden, at det kommer til at påvirke forståelsen af overenskomsten eller andet - gået med til, at der midlertidigt kan laves 4-ugers planer, siger Mads Øland, faglig sekretær i HK Handel.

4-ugers planen vil indgå i den efterfølgende 16-ugers plan, som senest vil være synlig for alle medarbejdere i Mytime den 31. januar.

- I hele denne her periode, hvor konsekvenserne for hackerangrebet har vist sig, har vi været inde over processen, så ansatte i Salling Group bliver mindst muligt generet af hele situationen. Det var og er en vanskelig situation. Men i samarbejde med Salling Group forventer vi, at systemerne er helt oppe at køre igen senest 31. januar, siger Mads Øland.

Hvis du er i tvivl omkring varsling af arbejdstider, så tøv ikke med at hive fat i din tillidsrepræsentant eller lokale HK-afdeling på telefon +45 7011 4545.