Lotte Thue Pedersen

Lotte Thue Pedersen ser frem til en bred palet af opgaver som faglig konsulent i HK Østjylland. Foto: Lars Aarø.

Hvorfor skifter du job?

Som menneske er jeg nysgerrig, og for mig er det naturligt at ville noget mere, have appetit på nye udfordringer og prøve sig selv af. Også selv om jeg kommer fra et spændende job, som jeg var rigtig glad for, og som har udviklet mig fagligt.

Som fællestillidsrepræsentant på Aarhus Universitet har jeg været utrolig glad for samarbejdet med vores faglige konsulent fra HK Stat. Jeg har fået indblik i, hvad en faglig konsulent laver, og det synes jeg har været vildt interessant. Det kunne jeg godt tænke mig at prøve selv.

Jeg blev tillidsrepræsentant i sin tid, fordi jeg var tiltrukket af det med løn, arbejdsvilkår, og hvordan man sikrer nogle gode rammer for sine kolleger. Jeg har holdt næsen i sporet og har fået mere og mere smag for det. Så det er en spændende karrieremulighed at hoppe over på den anden side af bordet og være den, der repræsenterer HK Stat udadtil.

Hvad skal du lave i dit nye job?

Jeg skal stå for forhandlinger ude på statslige arbejdspladser, hvor der ikke er en lokal tillidsrepræsentant. Min opgave er også at sparre med tillidsrepræsentanter, hvis de har sager, som de har brug for hjælp fra HK til.

Det er en del af jobbet at formidle overenskomstresultater og nyheder til medlemmerne og ikke mindst gøre opmærksom på mulighederne for kompetenceudvikling. Og selvfølgelig skal jeg arbejde med organisering og fastholdelse af medlemmer, som jo også er et vigtigt element. Der venter en bred palet af opgaver.

Hvad ser du frem til i dit nye job?

Jeg ser frem til at lære alle mulige typer arbejdspladser i Østjylland at kende. Nogle er store, nogle er små, så det bliver interessant at dykke ned i. Det er jo tillidsarbejde, som man er ude at lave, og for at få succes i det skal man jo være god til at skabe relationer til medlemmer, tillidsrepræsentanter og ledelser rundtomkring.

Det er så spændende at skulle have nye kolleger og indgå i et team på en ny arbejdsplads. Og jeg er klar.

Det er en anden rolle, jeg træder ind i. Men fordi man har slået sig ind på én sti i livet, betyder det ikke, at man ikke kan bruge det som et springbræt til noget andet.