4 personer omkring et bord

Medst og CFU glæder sig over, at de ved OK21 var enige om at videreføre den frivillige lederuddannelse, som var en stor succes hos de mange ledere, der deltog. Modelfoto: Mostphotos.

Nu bliver alle statslige ledere med personaleansvar igen tilbudt uddannelse i arbejdet med håndtering, forebyggelse og udvikling i det psykiske arbejdsmiljø. Den 25. januar 2022 åbnede tilmeldingen til et nyt hold af den Fælles Lederuddannelse i Psykisk Arbejdsmiljø (FLIPA), som har til formål at medvirke til bedre trivsel på statens arbejdspladser.

Uddannelsen blev aftalt ved OK18, og ved OK21 blev parterne, Medarbejder- og Kompetencestyrelsen (Medst) og Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU), enige om at videreføre den populære uddannelse.

- Fokus på det psykiske arbejdsmiljø gør en stor forskel, og et dårligt arbejdsmiljø har store konsekvenser på arbejdspladserne. CFU er glad for, at vi, som faglige organisationer, aktivt bidrager til en uddannelse, som understøtter statens ledere i deres opgave for at forebygge og håndtere et godt psykisk arbejdsmiljø til gavn for vores medlemmer, siger HK Stat-formand og formand for CFU Rita Bundgaard.

Også direktør i Medst Signe Friberg Nielsen glæder sig over, at lederuddannelsen fortsætter.

- Det glæder mig meget, at FLIPA bliver videreført, så endnu flere statslige ledere får mulighed for at blive klogere på, hvordan man sikrer et sundt psykisk arbejdsmiljø ude på arbejdspladserne. Det er vigtigt, for et godt og attraktivt arbejdsmiljø er en forudsætning for at kunne fastholde dygtige medarbejdere og sikre kvalitet i opgaveløsningen, siger hun.

På det nye hold med opstart 6. april bliver igen der sat fokus på god ledelse, og deltagerne vil blive præsenteret for den nyeste viden om psykisk arbejdsmiljø. Det er eksperterne Malene Friis Andersen, Johanne Grant og Claus Elmholdt, der vil undervise i lederens muligheder og udviklingen af arbejdspladsens arbejdsmiljø.

På uddannelsen bliver der lagt vægt på balance mellem teori og praksis og ledernes mulighed for at bruge deres kompetencer, når de kommer tilbage til arbejdspladsen.

Læs mere om FLIPA, og se hvordan du tilmelder dig