62-årige Kirsten Dietz fik tilbudt tre jobs

For ikke så længe siden var det svært at få job som moden ansøger. Vi hører også stadig om velkvalificerede seniorer, der har sendt masser af jobansøgninger uden at komme til samtale. Men billedet er ved at slå revner, og det skyldes ikke mindst, at ledigheden i Sydjylland er så lav som før finanskrisen. Arbejdsgiverne står ikke så fast på ønsket om yngre medarbejdere, men kravene er stadig høje. 

Kirsten Dietz, 62-årig fra Kolding, er en af dem, som kan leve op til de høje krav, når der ikke skeles til alderen. Hun fik tilbudt tre forskellige jobs, da hun blev ledig, og hun valgte at sige ja til at blive administrativ medarbejder i Senior- og sundhedsrådgivningen i Kolding kommune. Men tilbuddene kom ikke af sig selv. 

- Man skal være omstillingsparat, og derfor har jeg gennem min karriere sagt ja til en del vikariater. Desuden har jeg løbende holdt mig orienteret om vikarbureauernes tilbud. Man skal være aktiv og gå ind på deres hjemmesider i stedet for at vente på, at de kontakter en, mener hun. 

Dietz har gennem tiden fået både kortere og længere vikariater og også en enkelt fastansættelse via et vikarbureau. Hun mener ikke, at det nytter udelukkende at fokusere på at få et fast job. Vejen for hende har været vikariater.

- Hvis man først har vist dem, at man er en aktiv medarbejder, så bliver man også sendt ud igen. Og jeg duer ikke til at sidde derhjemme og vente. Jeg vil ud at yde noget, siger Kirsten Dietz. 

Mangler ansøgere


I HK JobBørs i Sydjylland ønsker Karin Sloth Olesen sig endnu flere ansøgere til ledige jobs – uanset alder – og hun støtter Kirsten Dietz i, at man skal være åben for andet end faste stillinger. 

- Det vigtigste er, at ansøgerne er klar til at vise, hvad de kan. De skal se muligheder frem for begrænsninger. Et kort vikariat er tit vejen til forlængelse og fastansættelse, når først man er tiltrådt og har vist sig uundværlig, siger hun.


Kirsten Dietzs nye arbejdsplads midt i Kolding

Den samlede ledighed i det sydjyske er nu nede på 2,2 procent, og den er lavere endnu indenfor HK’s område. Men arbejdsgiverne er stadig varsomme med at ansætte seniorerne, hvis de ikke kan bevise, at de er på omdrejningshøjde med de yngre årgange. Det har Kirsten Dietz hele tiden været opmærksom på. 

- Jeg har holdt mig opdateret og er løbende taget på kurser. Det begyndte helt tilbage, efter jeg var dagplejer i nogle år og vendte tilbage til arbejdsmarkedet. Da tog jeg et PC-kørekort, fordi min uddannelse var for gammel. Siden er jeg bare fortsat, og da jeg blev ledig, tog jeg et 6-ugers valgfrit kursus i HR-fag og IT. For alle fag gælder det, at man skal løbe stærkt for at følge med udviklingen, mener hun. Og Karin Sloth Olesen er enig:

- De unge har nye uddannelser med andet indhold, men med efteruddannelse kan de lidt ældre holde sig på omdrejningshøjde. Og så har de jo også erfaringen oveni, og det er der mange arbejdsgivere, der ser værdi i, siger hun. 

For Kirsten Dietz var valget svært, for hun havde sagt foreløbig ja til en anden stilling på en god arbejdsplads, da hun fik tilbudt jobbet i Kolding kommune. Hun endte med at vælge kommunen, og det er hun glad for.

- Jeg har gode kollegaer, som altid er hjælpsomme. Stillingen er tidsbegrænset, men jeg håber at blive hængende. På en god arbejdsplads som denne vil jeg gerne blive ved med at arbejde længe endnu, slutter den 62-årige.