Mand og kvinde, der diskuterer risikoen ved corona.

Uklare retningslinjer i forhold til corona kan desværre give konflikter mellem kolleger.

Selv om coronarestriktionerne udfases, så er den bekymring, mange har ophobet gennem næsten to års pandemi, ikke nødvendigvis væk med et fingerknips. Men hverdagen skal i gang igen, og derfor får du her syv gode råd til at komme godt i gang på jobbet.

 

1. Vær tryg på jobbet 
Er du bange for at blive smittet med corona, når du skal være sammen med mange kolleger igen? Så er du ikke alene. Mere end hver 5. HK Privatmedlem er utryg ved til at møde ind på arbejdspladsen. Det viser en ny medlemsundersøgelse, som Epinion har lavet for HK Privat. Undersøgelsen viser også, at 4 ud af 10 har oplevet konflikter i forhold til håndtering af coronaregler på arbejdspladsen.

Den bedste måde at komme utryghed og konflikter i forkøbet er at bede din leder om tydelige retningslinjer for, hvordan I omgås på arbejdspladsen. Fx håndsprit, god hygiejne og afstand. Retningslinjerne skal selvfølgelig være tilpasset jeres arbejdsopgaver og -gange.

Hører du ikke til den bekymrede type, så vis forståelse. Skal en kollega passe på sig selv eller har sårbare i familien, så er det forståeligt, at kollegaen kan være ekstra utryg. 
2. Kom ind i arbejdsrytmen igen 
Efter måneder på hjemmekontoret har du måske udviklet nye rutiner og løser opgaverne i en anden rækkefølge. Derfor kan du opleve, at det kræver lidt tilvænning at være flere sammen igen.
Accepter, at det kan opleves, som om du på nogle områder er slået flere felter tilbage. Og at det tager tid at komme ind i en fælles arbejdsrytme med et godt samarbejde igen. For dine kolleger har sandsynligvis også gjort sig nye erfaringer under coronaen og udviklet nye rutiner. 
3. Tag en snak med din leder 
Måske kommer du tilbage til arbejdsopgaver, som af den ene eller anden grund er blevet til en større pukkel. Og måske oplever du, at din leder ”blander” sig mere i dit arbejde, nu hvor du er tilbage på arbejdspladsen.

Bed om en snak med din leder, hvor I får talt om, hvilke arbejdsopgaver du skal prioritere her og nu, hvis der er for meget på dit skrivebord, og fortæl, hvad der skal til, for at du kan komme godt i gang igen. 
4. Dyrk kollegaskabet 
3 ud af 4 HK Privatmedlemmer har svaret, at savnet af kollegerne var det sværeste ved hjemmearbejde i en Epinion-undersøgelse, som HK Privat fik lavet i december 2020.
Og der er ingen tvivl om, at forholdet til kollegerne tæller meget, når det handler om arbejdsglæde og -trivsel.

Brug ”genstarten” som en kærkommen lejlighed til at dyrke det kollegiale fællesskab. Både fordi det er fedt at være sammen igen, og fordi I måske har brug for at blive tunet ind på hinanden. Socialt såvel som fagligt.

Og hånden på hjertet. Det er nok ikke alle kolleger, du har savnet lige meget. Men måske har den påtvungne pause fået nogle af irritationsmomenterne på afstand. Hold fast i det! 
5. Få aftale om hjemmearbejde på plads 
Nogle kolleger har fået nok af hjemmearbejde, mens andre har stortrivedes. Men ingen tvivl om, at hjemmearbejde kan give et mere fleksibelt og mindre stressende arbejdsliv, hvis det bliver brugt rigtigt.

Tag en snak med din leder om dine muligheder for at arbejde hjemme, hvis du trives med det. Men inden du tager snakken, så hav en klar plan for, hvordan det kan hænge sammen. For hjemmearbejdet skal give mening for både dig og din leder. Og sørg endelig for, at aftalen er frivillig og kan ”opsiges” igen.  
6. Brug de digitale møder rigtigt 
Vi er på rekordtid blevet gode til at benytte digitale fora som Zoom og Teams. Og dem vil vi blive ved med at bruge, fordi de er med til at muliggøre det mere fleksible arbejdsliv, som mange efterspørger.

Informationsmøder og projektmøder fungerer ofte godt digitalt, mens fx udviklingsmøder, feedback, personlige samtaler, lønsamtaler og møder, hvor I skal tage vigtige beslutninger, eller hvor der kan opstå konflikter, fungerer bedre, når I sidder omkring et bord sammen. 

7. Del dine erfaringer 
Selv om det ikke er første gang, at Danmark har været lukket ned, så glemmer vi hurtigt, hvad vi har lært og erfaret under nedlukningen.

Har du fået nye gode vaner, så hold fast i dem. Foreslå, at I i teamet/afdelingen tager en snak om, hvad I har lært under nedlukningen. Det er måske også NU, at I tager fat i de ændringer, I måske længe har talt om, men har ladet stå til, fordi det lynhurtigt blev hverdag igen.