Marianne Skovshoved

 

Hvad gør du, når det er første gang du skal forhandle din egen løn? Det kan være skræmmende at stå i den situation. Hvad skal der til, og hvilke argumenter skal du bruge?

Du skal huske, at det er en forhandling, du skal i gang med. Der er to parter, hvoraf du er den ene. Derfor skal du vide, hvad du ønsker og hvorfor.

Her er en række punkter, du skal overveje inden lønforhandling.

1. Hvad siger overenskomst og lokalaftale?

For ansatte i BL er der ren lønforhandling fra år 2023. Dette er helt nyt for os. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i vores overenskomst mellem HK og DE. Er der en lokalaftale, skal du lige få tjekket op på den. Tag eventuelt en snak med din tillidsrepræsentant.

På HK´s hjemmeside kan du med fordel gå ind på lønstatistik. HK laver hvert år opfølgning på lønstatistik. Det er et unikt redskab. Her kan du tjekke, hvordan lønniveauet er.

2. Hvor er din arbejdsplads på vej hen?

Hvilke værdier og kompetencer er vigtige for din arbejdsplads? Skal du som medarbejder være fleksibel, vise initiativ eller måske være villig til at løbe en risiko? Er det, du beder om i lønforhøjelse, realistisk i forhold til virksomhedens økonomi? Hvordan ser fremtiden ud for virksomheden, og hvad kan du bidrage med?

3. Hvilke alternativer er der til en lønstigning?

Hvis du på forhånd kan se, at der ikke bliver råd til en lønforhøjelse, kan det være en god idé at overveje alternativer. Du kan undgå at gå tomhændet fra forhandlingsbordet, hvis du forhandler personalegoder. Det kan være fri bil og telefon eller ændret arbejdstid. Mulighederne er mange, men det er for sent først at tænke over det, når du sidder ved forhandlingsbordet.

4. Hvad vil du gerne opnå?

Er der tale om personlig udvikling, kunne det være et spørgsmål om mere ansvar på jobbet eller videreuddannelse?

Tænk over, hvad du som minimum vil være tilfreds med. Sæt dig et mål, og del målet i tre:

  • Det, du gerne vil have
  • Det, du mindst bør kunne få
  • Det, der er din smertegrænse

Det er alment kendt, at mænd er bedre til at forhandle løn end mange kvinder. Vi skal tro på os selv og vores færdigheder. Lige løn for lige arbejde er vigtigt. Vi skal ind i kampen og kæmpe for vores værd.