Lige nu er der de perfekte forudsætninger for at få forhandlet en højere løn på plads med chefen.

Arbejdsgiverne skriger på arbejdskraft, imens forsætter økonomien med at være på himmelflugt. Det betyder, at det lige nu er sælgers marked. Sælgeren er dig og varen er din arbejdskraft.

Med andre ord er det de perfekte forudsætninger for at få din chef til at punge ud med lidt flere kroner på lønsedlen. Og det skal du udnytte, lyder opfordringen fra Mads Øland, der er faglig sekretær i HK Handel.

- Overenskomstansatte medarbejdere har altid ret til en årlig lønsamtale med chefen. Så sørg for at få gjort brug af den, for lige nu er timingen helt perfekt, siger han.

Andre virksomheder punger ud

I Salling Group har man for eksempel forsøgt at rekruttere og fastholde medarbejdere ved at indføre en midlertidig lønstigning for deres lageransatte. Helt konkret har de valgt at hæve timelønnen med 15 kroner for overenskomstansatte medarbejdere på tre lagre i henholdsvis Tåstrup, Vejle og Taulov.

- Men selvom du ikke får et ja i første omgang, så få aftalt et nyt tidspunkt til en lønforhandling. Det handler om at insistere og blive ved, selvom chefen måske melder ud, at der ikke er noget at komme efter. For mange gange kan man godt få vendt et nej til ja senere hen, siger han og tilføjer:

- Og hvis du ikke kan få en aftale om en lønstigning forhandlet på plads, så forhør dig om, du kan få andre goder så som mere efter- og videreuddannelse eller nye opgaver i stedet for. Alt er i princippet til forhandling.

tre argumenter du kan tage med til lønforhandlingen:

  1. Min overenskomst lægger op til løbende, lokale lønforhandlinger: HK Handel forhandler i udgangspunktet minimallønsoverenskomster. Det betyder, at HK Handel sikrer en minimumsløn for alle overenskomstansatte medarbejdere, men en stor del af lønforhandlingen sker ude på den enkelte virksomhed. Derfor er det en naturlig forlængelse af din overenskomst at få forhandlet løbende lønstigninger på plads med din arbejdsgiver.

  2. Jeg har mange andre jobmuligheder: Lige nu skriger erhvervslivet som bekendt på mere arbejdskraft. Du vil altså hurtigt kunne finde arbejde et andet sted, hvis din chef ikke er indstillet på at åbne op for lønposen. Og det ved virksomhederne også godt.

  3. Corona-krisen har krævet en ekstra indsats: Medarbejdere inden for handelsbranchen har om nogen måtte tage en ekstra tørn under corona-pandemien. Samtidig har mange store supermarkedskæder oplevet voldsom økonomisk fremgang under krisen. Derfor er det også på sin plads, at DU som medarbejder får en lønstigning.