2,6 millioner kroner. Det er, hvad LEGO’s hjemkommune, Billund, vil spendere på at ansætte to legekonsulenter. De skal sprede arbejdsglæde, trivsel og en mere legende tilgang til arbejdet. Det skriver Jydske Vestkysten.

Ansættelsen af de to konsulenter må ifølge Billunds borgmester Stephanie Storbank (V) ikke forveksles med, at alle med arbejdere skal lege hele tiden, eller at der er blevet ansat nogle pauseklovne.

Arbejdsglæde og rekruttering

Formålet med initiativet er at skabe øget arbejdsklæde blandt HK’erne og de øvrige medarbejdere. Derudover skulle det gerne gøre det lettere at rekruttere medarbejdere til Billund Kommune.

- Vi løser ikke alle problemer med det her, og jeg kan ikke garantere, at vi om to år har lutter glade medarbejdere. Men det kan betyde noget i forhold til at sætte spot på arbejdsglæden, siger Stephanie Storbank til Jydske Vestkysten.

Billund Kommune kommer ifølge borgmesteren til at følge forsøget tæt i samarbejde med Hoved-MED.

Det er Lego Fonden, der står bag idéen om den legende tilgang i ledelsesmæssig sammenhæng. Projektet kaldes Playful Working. Billund Kommune bruger over de kommende to år 2,38 millioner kroner på selve legekonsulenterne, mens der bliver brugt en kvart million kroner på at skabe de fysiske forandringer, materialer og kurser, der skal til, for at understøtte projektet.

Disrespekt for de ansatte

Det er imidlertid ikke alle i byrådet, der synes, man skal bruge skatteborgernes penge på legekonsulenter. En af dem er Ulrich Kristensen (Lokalpolitisk Forum).

- Der er områder i vores forvaltning, som mangler hænder, og så sender man på denne måde et signal om, at vi kan lege problemerne væk. Det harmonerer ikke med den virkelighed, vi står i, siger Ulrich Kristensen.

Med ansættelsen af de to legekonsulenter tager man ifølge Ulrich Kristensen ikke medarbejderne alvorligt. Han mener, der er tale om disrespekt for de ansatte.

Artiklen er opdateret 02. februar 2022