Reglerne om hjemmearbejdet bliver lempet. Medarbejdere kan fremover arbejde hjemme to dage frem for en, før deres arbejdsgiver skal betale indretning til hjemmekontoret i form af mus, tastatur, skærm og belysning. I dag er grænsen mere end én ugentlig hjemmearbejdsdag.

Afspejler dagens arbejdsmarked

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) er glad for den nye aftale.

- Jeg er glad for, at vi nu har fundet en politisk og afbalanceret løsning, som både giver mere fleksibilitet og tager hensyn til arbejdstagere med skiftende arbejdspladser. Med denne løsning gør vi nu reglerne for hjemmearbejde mere tidssvarende, så de afspejler dagens arbejdsmarked, hvor arbejdet for visse medarbejdertyper kan udføres mange forskellige steder og ikke kun på kontoret, siger han i en pressemeddelelse.

I HK Kommunal havde man gerne set, at krav til hjemmekontoret først ville træde i kraft efter to hjemmearbejdsdage, hvis man lokalt kunne indgå aftaler om hjemmearbejde generelt.