faldende kurser på aktiemarkedet

Selv om aktiemarkedet netop nu er uroligt, anbefaler Sampension, at man ser tiden an og ikke foretager hovedkulds ændringer i sin pensionsopsparing. Foto: Mostphotos.

Sampension, hvor hovedparten af HK Stats og HK Kommunals medlemmer har deres arbejdsmarkedspension, maner til ro trods de dramatiske udsving på aktiemarkederne, der følger af først krisen og nu krigen mellem Rusland og Ukraine. I en tid med uro på de finansielle markeder er det vigtigt at huske på, at pensionsopsparing er en langsigtet investering, understreger selskabet i en nyhed på sin hjemmeside.

- Vi har fuld forståelse for, at situationen i Ukraine kan skabe bekymring for din pensionsopsparing. Dog er det vigtigt at have is i maven – i hvert fald hvad angår din opsparing – og huske på, at pension er en langsigtet investering. Med en opsparing i markedsrente vil der i perioder være fald og i andre perioder stigning. Det er der taget højde for, når vi anbefaler kunderne en opsparing i markedsrente, siger Anne-Louise Lindkvist, markeds- og kunderådgivningschef i Sampension.

Hold fast i din risikoprofil

Udsving på de finansielle markeder kan give usikkerhed, om hvor vidt man har den rette investeringsprofil. Og som kunde har man mulighed for at ændre profil – fra fx høj til lav risiko. Men selskabet anbefaler, at man ikke hovedkulds foretager den slags ændringer.

- Vi anbefaler ikke at ændre i din risikoprofil grundet situationen i Ukraine, da kortvarig uro ikke vil påvirke din pensionsopsparing på længere sigt. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte Sampension, hvis du har spørgsmål, siger Anne-Louise Lindkvist henvendt til kunderne. 

Slut med russiske aktier allerede i 2021

Samtidig gør Sampension opmærksom på, at selskabet allerede for snart et år siden holdt op med at investere i russiske aktier. Den melding kan formentlig glæde både kunder, der ikke ønsker deres penge investeret i et aggressivt, krigsførende land og kunder, der bekymrer sig for udviklingen i deres opsparing. Da russerne begyndte angrebet på Ukraine, blev værdien af de russiske aktier næsten halveret. Siden er kurserne dog krøbet opad igen.