HK Handel vil sammen med COOP og 3F gøre alt for hjælpe ukrainske flygtninge i job - under ordnede forhold naturligvis.  Arkivfoto fra Føtex: Karin Meldgaard Henriksen.

 

 

Krigen i Ukraine har sendt mange mennesker på flugt. I Danmark forventer man også at se flygtningestrømmen. 

Derfor er HK Handel i samarbejde med 3F og COOP blevet enige om at stå klar og hjælpe de ukrainske flygtninge, der muligvis ender i Danmark med at få et job hurtigst muligt. 

Samarbejdet er indgået ud fra et fælles tankesæt om, at det er altafgørende for flygtninge at komme hurtigt i beskæftigelse og blive selvforsørgende.

Det betyder, at HK Handels medlemmer kan ende med at få en nøglerolle, når det gælder hjælp til de flygtninge, der måtte komme til landet. 

- Vores medlemmer arbejder i en branche, der er bygget på inklusion, og vi har før taget ansvar og fundet stærke løsninger i lignende situationer. Så jeg er helt sikker på, at vores medlemmer vil hjælpe alt, hvad de kan, siger hun.

Kalder på international solidaritet

Ifølge Mette Høgh er krigen i Ukraine af så alvorlig en karakter, at alle er forpligtet til at hjælpe. Og det indebærer også, at fagbevægelsen bør være med til finde en løsning.

- Situationen i Ukraine kalder på international solidaritet. Derfor er HK Handel og vores medlemmer klar til at byde flygtninge fra Ukraine velkommen på vores arbejdsmarked, når det blot sker på ordentlige løn og arbejdsvilkår, siger Mette Høgh, der er formand for HK Handel.