Hvorfor genopstiller du som formand?

Fordi jeg slet ikke er færdig med alt det, jeg gerne vil som formand. Jeg er kun lige kommet i gang. Mine to år som formand har været meget præget af corona, og de har handlet meget om at holde driften i gang trods omstændighederne. Man kan meget på distancen, men udvikling er svært.

Nu kan jeg forhåbentlig se frem til en mere almindelig formandsperiode, hvor jeg kan opleve glæden ved at sætte processer i gang og se dem gennemført på en god måde.

Hvilken slags formand er du?

Jeg gør alt for at være en nærværende og tydelig formand. Medlemmerne skal vide, hvor de har mig.

Jeg er ikke den første, der banker i bordet under en forhandling. Jeg vil hellere, at vi finder hinanden på en respektfuld måde. Det er den måde, jeg arbejder på, og den måde, jeg skaber de bedste resultater.

Hvad er HK Kommunal Sydjyllands største udfordringer lige nu?

Rekruttering på vores område er en udfordring, vi gerne vil være med til at løse. Særligt lægesekretærer er der stor mangel på, men der bliver også færre og færre elevstillinger på de offentlige kontorer. Det er et problem, især fordi der er mange af vores medlemmer, der snart går på pension.

En anden aktuel udfordring er at hjælpe både medlemmer og arbejdspladser til at finde sig til rette på et nyt arbejdsmarked med øget hjemmearbejde. Det er så vigtigt, at der er forståelse og respekt fra begge sider, at der bliver lavet gode lokalaftaler på området, og at vi er opmærksomme på faldgruberne.

Hvad vil du se som din største opgave som formand i de kommende år?

Jeg vil kæmpe for en større anerkendelse af HK’ernes faglighed. De er enormt vigtige, højt kvalificerede medarbejdere og ikke bare kolde hænder, som nemt kan undværes, hvis der skal spares. Den måde, nogle mennesker ser lidt ned på HK’ere, kan desværre smitte af på manges selvopfattelse. Det gør ondt på mig, når jeg hører nogen sige ”Jeg er bare HK’er”. For nej, der er ikke noget ”bare” ved at være HK’er.

Det er os som HK’ere, der får det hele til at hænge sammen.

Det vil jeg gerne hjælpe arbejdsgiverne og offentligheden til at forstå. Og så vil jeg gøre, hvad jeg kan, for at inspirere medlemmerne til at styrke og udvikle deres faglighed gennem efter- og videreuddannelse.

Fortæl noget om dig selv, som ikke ret mange ved

Jeg er 5. kyu i Shotokan karate. Jeg begyndte at dyrke sporten i 2019, og jeg kan virkelig anbefale den. Det er en fed sport at lære som voksen.

Det er min mand, som inspirerede mig til at prøve det. Han dyrker også Shotokan karate og er 1. dan, og jeg kunne se, hvor glad og afslappet han var, når han kom hjem fra træning. Han opfordrede mig til at tage med, og jeg besluttede at give det 3 gange for at vurdere, om det var noget.

Siden har jeg været solgt, og kan slet ikke undvære det. Når jeg går ind i dojo’en, er det som at gå ind i en boble, hvor alt andet forsvinder. Det er virkelig gavnligt for både mit fysiske velbefindende og mentale velvære.

 

HK Kommunal Sydjyllands generalforsamling finder sted mandag den 14. marts kl. 17-21. Du kan tilmelde dig lige her.