Kvinde nyder fri- og helligdage i foråret 2022

Selv om 1. maj og grundlovsdag falder på søndage, så byder foråret stadig på gode åndehuller. Få et overblik nedenfor.

 

Påsken:
Første fridag i påsken er skærtorsdag den 14. april, og du kan holde fri til og med 2. påskedag, som er mandag den 18. april. Altså 3 fridage – foruden weekenden, naturligvis – sådan som påsken altid giver:

  • Torsdag d. 14. april (skærtorsdag)
  • Fredag d. 15. april (langfredag)
  • Mandag d. 18. april (2. påskedag)

1. maj:
For nogen er det en fridag, for andre er det en halv fridag og for andre igen en ganske almindelig arbejdsdag. I 2022 ligger 1. maj desværre på en søndag, så medmindre du arbejder om søndagen, så får du ikke ekstra fri i forbindelse med 1. maj næste år.

Store Bededag:
Heldigvis en helligdag og dermed en fridag. Den falder fredag den 13. maj, så du kan se frem til en forlænget weekend.

Kristi Himmelfartsdag:
Igen en af de dage, der altid giver fri, og den falder i 2022 torsdag den 26. maj.

Grundlovsdag:
Endnu en af de tricky, for ikke alle har fri på grundlovsdag. Og ligesom med 1. maj har nogen måske en halv fridag. Men ligesom 1. maj falder grundlovsdag 5. juni på en søndag, så medmindre du arbejder om søndagen, får du ikke ekstra fri på grundlovsdag i 2022.

2. pinsedag:
Der er nu noget rart ved, at ugen først begynder en tirsdag. Anden pinsedag falder nemlig altid på den 50. dag efter påske. Og i 2022 bliver det mandag d. 6. juni, som godt nok falder om sommer og ikke i efteråret.