Generalforsamlingen 2022 faner
HK Stat Hovedstaden faner

Generalforsamling i solidaritetens tegn


Det er bare ½ år siden, Dennis Jørgensen blev valgt som formand for HK Stat Hovedstaden, efter Ulla Moth-Lund Christensen indtog næstformandsstolen i forbundssektoren. Alligevel var der rigeligt at diskutere, og debatlysten var stor, da 150 medlemmer 3. marts deltog i den ordinære generalforsamling.

Formand Dennis Jørgensen bød velkommen til mødet med et alt andet end sædvanligt fagligt fokus. Det var den bekymrende udvikling i krigen i Ukraine, som var på dagsordenen helt fra start.

Inden generalforsamlingen gik i gang blev der sendt en hilsen til det ukrainske folk i denne alvorlige stund. Det er forfærdeligt at opleve, at det kan ske. Nogle er opvokset under den kolde krig og ved, hvad det betyder af had, utryghed og begrænsninger for alle.

Vi er alle børn af samme jord, og det er så urimeligt at opleve, at Ukraine, som netop var på vej ud af de sidste rester af Sovjetunionens hårde styre, nu igen skal kæmpe for deres frihed, konstaterede Dennis Jørgensen.

Læs hele artiklen om dagen

Bekymringen om udviklingen i Ukraine vendte tilbage hen over aftenen. Men i sin mundtlige beretning var formanden koncentreret om det decideret faglige og de muligheder, han ser for udvikling i afdelingen, som har i alt 12.600 medlemmer.


Årets tillidsrepræsentant - statuette

Prisen som årets TR, et kunstværk med HK-logo, gik i 2022 til Vibeke Leidesdorff Laudrup fra Nordsjællands Politi. 

I vores egen sektorafdeling har vi sat gang i flere forskellige initiativer af større og mindre karakter. De har alle til formål at gøre afstanden til medlemmerne mindre og give vores tillidsrepræsentanter bedre arbejdsbetingelser.

Af nye tiltag de månedlige møder for tillidsfolk og medlemmer, hvor der er et indbygget tema og dialog. En anden ide, som er i gang med at blive realiseret, er organiseringsprojektet, fordi flere arbejdspladser har en lav organiseringsprocent, men et stort potentiale for at få flere medlemmer.

I foråret forsøger vi med et pilotprojekt, hvor vi har fokus på nogle af disse arbejdspladser.

Generalforsamlingen var præget af smil på læberne, gode debatter og bred enighed om den faglige linje.