50 stemmeberettigede medlemmer deltog i generalforsamlingen, som foregik i Fagforeningshuset i Viborg.

 

Formand Inger Stranddorf kom i sin mundtlige beretning ind på eftervirkningerne af Corona-pandemien.

 

- Nu nærmer vi os vist langt om længe en tid, hvor Corona er bag os. Men vi kommer til at stå med efterdønninger i lang tid fremover. Ikke kun økonomisk eller storpolitisk – også helt nært: På arbejdspladser, blandt vores børn i skoler og på uddannelser. Mennesker i mellem.

 

- Vi har været fra hinanden. Holdt afstand for at passe på hinanden de sidste år. Men har skabt ny afstand – i relationerne mellem os. Det vil kræve arbejde af os alle at finde sammen i fællesskaberne igen. Kickstarte vores sociale liv, det gode kollegaskab, foreningslivet – ja, hverdagen. Og det er vi nødt til at være opmærksomme på. Jeg tror ikke, vi bare kan rulle tilbage. Vi skal rulle ind i en ny hverdag, sagde hun.

 

Inger Stranddorf, formand for HK Privat MidtVest, på talerstolen.

Inger Stranddorf, formand for HK Privat MidtVest, på talerstolen.

 

Opgaver i forandring

Behovet for uddannelse var også et emne.

 

- Der bliver brug for os HK’ere fremover – men vi skal også indstille os på, at vores opgaver vil være i konstant forandring. Omstillingsparathed bliver helt centralt – måske det vigtigste at være god til. Vi skal være gode til at lære nyt hele livet.

 

- Det bliver vigtigere end nogensinde at tage ansvar for egen læring gennem hele arbejdslivet – holde sin ”markedsværdi” som attraktiv arbejdskraft. Både via Omstillingsfonden og med de kompetencefonde, der er en del af overenskomsterne, er der rigtigt gode muligheder for at tage efter- og videreuddannelse, fortalte hun.

 

Ny bestyrelse

Bjarne Papsø blev på generalforsamlingen genvalgt som næstformand for HK Privat MidtVest.

 

Til bestyrelsen blev desuden valgt Gitte Holm Møgelbjerg, Kim Buus Nielsen og Else Vestergaard (genvalgt for to år) og Lenette Damborg og Niels W. Petersen (nyvalgt for to år) samt suppleanterne Ketty Jakobsen, Inge Odgaard Christensen, Tina Kjeldal, Mikkel S. Petersen og Michelle Omme (valgt for et år).

 

Måske ekstraordinær generalforsamling

Formand Inger Stranddorf, der først er på valg næste år, stiller op til posten som afdelingsformand for HK MidtVest.

Der skal vælges ny afdelingsformand på repræsentantskabsgeneralforsamlingen 27. april 2022, fordi Marianne Køpke falder for HK’s aldersgrænse.

Bliver Inger Stranddorf valgt som ny afdelingsformand, vil der skulle vælges en ny sektorformand for HK Privat MidtVest. Det kommer i såfald til at ske på en ekstraordinær generalforsamling engang i forsommeren.

 

Se højdepunkterne fra beretningen

Få et sammendrag af formandens beretning fra generalforsamlingen og oplev genvalget af næstformand Bjarne Papsø:

 

Artiklen er opdateret 15. marts 2022

Du får fagligt fællesskab

Vær med i det faglige fællesskab på din arbejdsplads. Det er dig og dine kolleger, der vælger tillidsrepræsentanten, der er HK’s lokale repræsentant. Og som kan hjælpe dig i dagligdagen. Et fagligt fællesskab er ikke blot faglig støtte – det er også socialt fællesskab, hvor du har indflydelse på aktiviteter og handlinger.