Sampension via drone

Pensionsselskabet Sampension, hvor størstedelen af HK Stats og HK Kommunals medlemmer har deres arbejdsmarkedspension, leverede i 2021 et rekordhøjt afkast på op til 23,4 pct. afhængig af alder og investeringsrisiko.

Beregninger fra Sampension viser, at afkastet var højest for dem med høj investeringsrisiko, men også kunder med lavere risiko fik gode afkast. En kunde med 15 år til pension og med moderat risiko fik for eksempel et afkast på 21,1 pct. i 2021.

Mere end en fordobling

I kroner lød afkastet på 23,9 milliarder, hvilket er mere end en fordobling i forhold til et afkast i 2020 på 11,5 milliarder kroner. Til gengæld er udsigterne for 2022 foreløbig knap så lyse. Især efter Ruslands invasion i Ukraine har der været store fald på aktiemarkederne, men i forvejen var der udsigt til en strammere pengepolitik og stigende renter.

- Derfor må vi indstille os på, at afkastet i år bliver væsentligt lavere end i 2021, siger Hasse Jørgensen, Sampensions administrerende direktør, til Ritzau.

Markant fald i CO2-aftryk

I 2021 reducerede Sampension desuden CO2-aftrykket fra den børsnoterede aktieportefølje og de direkte ejede virksomhedsobligationer med 27 pct., og klimaaftrykket fra den børsnoterede aktieportefølje er nu faldet for tredje år i træk.

- Som ansvarlig investor lægger vi stor vægt på, at vores investeringer ikke bare giver gode afkast, men også bidrager til at løse globale udfordringer som f.eks. klimaforandringer. Derfor er vi meget tilfredse med, at vi også i 2021 har kunnet sænke klimaaftrykket fra den børsnoterede aktieportefølje markant, og vi sætter fremadrettet endnu mere turbo på arbejdet med at sikre, at vores investeringer arbejder til gavn for klimaet, fortæller Hasse Jørgensen.

Læs mere på sampension.dk.