To kandidater stillede op i stedet for den tidligere næstformand Heidi Hensgen Kjær, der ikke ønskede at genopstille til posten. Det var Heidi Søgaard Madsen fra Kystdirektoratet i Lemvig og Michael Erhardsen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

 

Michael Erhardsen endte med at trække det længste strå. I alt deltog 26 stemmeberettigede medlemmer i generalforsamlingen, som foregik i HK-Huset i Herning. Stemmerne fordelte sig med 15 til Michael Erhardsen og 10 til Heidi Søgaard Madsen, mens én stemme ikke var afgivet.

Hans Christian Fløe, formand for HK Stat MidtVest, og Michael Erhardsen, ny næstformand.

Hans Christian Fløe, formand for HK Stat MidtVest (til venstre), og Michael Erhardsen, ny næstformand (til højre).

 

Fælles bliver vi klogere

Michael Erhardsen er 33 år, bor i Holstebro og er fællestillidsrepræsentant og formand for den lokale HK-klub hos Midt- og Vestjyllands Politi.

 

Ligeledes arbejder han hos dansk politi som en helhed, som næstformand hos HK Politi og Anklagemyndigheden – én af de få tilbageværende landsklubber i HK.

 

I det seneste år har han engageret sig i arbejdet hos den fælles HK Stat bestyrelse, hvor han har været med til at præge blandt andet uddannelses- og kompetenceudviklingsmulighederne for HK Stats medlemmer. Et punkt, der interesserer ham meget.

 

- Det er arbejdet i, at fælles bliver vi klogere, holder os opdateret og herigennem bliver mere værd. Sammen kan vi, med fagforeningens fællesskabs ånd, opnå meget på kort tid, som han udtrykker det.

 

Stil krav

Formand Hans Christian Fløe, der først er på valg næste år, kom i sin beretning blandt andet ind på den konkurrence om medarbejdere, som der er i øjeblikket.

 

- Da jeg skrev min beretning, var jeg et smut på Jobindex. Der poppede det ene jobopslag efter det andet op fra både offentlige og private arbejdsgivere, som efterspørger de kompetencer, HK’erne har, sagde han og fortsatte:

 

- Det er positivt, at der er rift om HK’erne. Og konkurrencen om at tiltrække nye medarbejdere kan meget vel blive til gavn for de statsligt ansatte HK’ere – også dig, der måske ikke er på jagt efter et nyt job men gerne vil blive på din nuværende arbejdsplads.

 

- Det er nemlig dyrt at lære en ny medarbejder op. Så der er langt bedre økonomi for arbejdsgiverne i at fastholde en erfaren medarbejder. Og hvordan gør man det? Jo – nogle af parametrene er: En løn, der matcher det øvrige arbejdsmarked, et godt arbejdsmiljø og mulighed for efter- og videreuddannelse.

 

- Som HK’er skal du derfor ikke være bleg for at stille krav til de rammer, du synes, gør din arbejdsplads attraktiv, pointerede han.

Hans Christian Fløe, formand for HK Stat MidtVest, i gang med sin mundtlige beretning.

Hans Christian Fløe, formand for HK Stat MidtVest, i gang med sin mundtlige beretning.

 

Kom til lommerne

Hans Christian Fløe opfordrede de statslige arbejdsgivere til at komme til lommerne, når det gælder midler til efter- og videreuddannelse.

 

- Det virker som om, at kompetenceudvikling kun kan ske, hvis pengene kommer ude fra, selv om der i virksomhedernes budgetter ligger midler til kompetence-udvikling.

 

- I HK Stat sætter vi snart gang i en undersøgelse, der skal vise i hvilket omfang, statens arbejdsgivere bidrager til medarbejdernes kompetenceudvikling. Det bliver spændende at se resultatet, og hvilke arbejdsgivere der vil tilbyde medarbejderne de bedste rammer, sagde han.

 

Ny bestyrelse

Til bestyrelsen blev også valgt Dorte Dragsdal, Conni Melhedegaard, Irma Ernebjerg Andersen og Heidi Hensgen Kjær (valgt for to år) og Mille Elena Andreasen og Gülay Özkardes (valgt for et år) samt suppleanterne Viktoria Regitse Nore Wellendorph (1. suppleant), Jette Aagaard Gulbrandt (2. suppleant) og Nikolaj Rosenkilde Kølbæk (valgt for et år). 

 

Se højdepunkterne

Oplev et sammenkli af beretningen og valgtalerne fra næstformandskandidaterne. Se resultatet af afstemningen:

Artiklen er opdateret 16. marts 2022

Din stemme bliver hørt

Vi er med til at påvirke den politiske dagsorden – og husk det er din sag, vi taler. Vi har tæt kontakt med politikere både lokalt og på landsplan. Hvad end det handler om uddannelsesmuligheder eller pensionsalder, om børnepasning eller offentlig transport, så sikrer vi, at politikerne får viden om, hvordan vores medlemmer bliver påvirket af konkrete politiske forslag. Vi arbejder hver dag for at give dig de bedste muligheder i dit arbejdsliv.