Billede af nogle af de Irma-elever, der var med til at overtage butikken på Valby Langgade

Irma-eleverne var glade for at overtage butikken og vise kunderne noget af alt det, de har lært under deres uddannelse. Copyright: Jan Hammerstad.

Den Irma-blå løber var rullet ud foran butikken på Valby Langgade, og langs løberen var butikkens buketter og snitblomster sirligt arrangeret. Sansen for detaljer var også synlig, når man kom igennem dørene og ind i butikkens indgangsparti, hvor ugens tilbudsvarer var ordnet i fine opstillinger.

Man skulle næsten tro, at der var fødselsdagsfejring i butikken, men årsagen var en helt anden. I uge 11 havde Irma-elever i den afsluttende del af deres uddannelse nemlig overtaget butikken for at vise noget af alt det, de har lært under deres uddannelse.

- Det var inspirerende at se, hvordan de unge går til opgaven med en stolthed over det, de har lært. Jeg er slet ikke i tvivl om, at de bliver en stor gevinst for de butikker, som de skal ud og arbejde i, når de snart er færdige med deres elevtid, lyder det fra Sofie Berg Axelsen, som er formand for HK Handel Hovedstaden og besøgte eleverne sammen med Ulla Jensen, som er tillidsrepræsentant i Irma Valby.

Eleverne skal aflevere deres hovedopgave i maj, og derfor har de også brugt noget af tiden i Irma Valby-butikken til at prøve kræfter med deres emne. Oliver, som normalt er elev i Irma-butikken i Nærum, skriver om blomstersalg, så han arrangerede blomsterne uden for butikken. Isabella, som til dagligt er elev i butikken på Nordre Fasanvej, eksperimenterede bl.a. med ”ja tak”-tilbud på sociale medier.

Men eleverne havde også travlt med meget andet i butikken under overtagelsen. De havde arrangeret flere aktiviteter i form af smagsprøver, skarpe tilbud og konkurrencer for at give kunderne gode indkøbsoplevelser og inspiration med hjem.

- Jeg håber, at mange flere butikker og kæder i handelsbranchen får mod på at lade deres elever overtage en butik. Det giver gode oplevelser for kunderne, som kan nyde godt af gode tilbud og spændende aktiviteter på deres indkøbstur, forklarer Sofie Berg Axelsen og fortsætter:

- Men det skaber også en gejst og faglig stolthed hos eleverne, som giver dem en god start på deres karriere i handelsbranchen, og derfor vil jeg gerne rose Irma for initiativet og for at give eleverne plads til at udfolde sig og prøve deres mange idéer af.