I april måned afholder HK Privat Sjælland 2 digitale møder over Teams, hvor du kan få indflydelse på de kommende overenskomstforhandlinger i foråret 2023.

For at vi kan få vores krav igennem, er det vigtigt, at du som medlem af HK Privat giver din mening til kende og indsender dine forslag til krav.

- Det er ikke ligegyldigt, om det er 1.000 eller 10.000 krav, vi samler ind. Ved forhandlingerne bliver der lagt stor vægt på, at vi er mange, der står bag kravene. Derfor er det vigtigt, at det er alle vores medlemmer, der kommer med forslag, for så bliver der lyttet, siger Lasse Thorn, formand for HK Privat Sjælland.

På det digitale møde vil vores faglige konsulent fortælle om processen i overenskomstforhandlingerne og indsamle de krav, som deltagerne gerne vil have taget op til forhandlingerne.

Alle krav vil blive indsamlet og grupperet i en rapport. De krav, som har størst opbakning, vil danne grundlag for de endelige krav, som HK tager med til forhandlingerne.

Stærkt engagement gav stærkt resultat

Ved overenskomstforhandlingerne for 3 år siden modtog HK over 18.000 forslag til krav fra medlemmerne. Kravene blev grupperet, og de krav, som flest medlemmer fremsatte, indgik i forhandlingerne.

- Dengang gik vi markant ud med et krav om dobbelt op på fritvalgskontoen. Mange af vores medlemmer ville gerne have en bedre fritvalgskonto, både hvad angik størrelsen på bidraget og mulighederne for, hvad vi kunne bruge det på. Det lykkedes os at få 3F og Dansk Metal med på den idé. Vi stod derfor stærkt over for arbejdsgiverne. Resultatet blev, at vi gik fra 4 til 7 procent i bidrag til fritvalgskontoen, og samtidig fik vi flere forskellige muligheder i forhold til, hvad vi kan bruge bidraget til, siger Lasse Thorn.

Lasse Thorn understreger, at det er helt afgørende for resultaterne, at så mange medlemmer som muligt bidrager med krav. Han håber derfor på stor tilslutning til de 2 Teams-møder.

Tilmeld dig via 02lik@hk.dk

Mødet foregår på Teams og tager 1 time.

Arrangementet er ikke kun for medlemmer. Invitér gerne dine kollegaer med, selvom de ikke er medlemmer.

Møderne afholdes:

  • Onsdag den 20/4 kl. 19.00
  • Mandag den 25/4 kl. 16.00

Tilmelding:

Tilmeld dig ved at skrive til Line Kjærulff på mail: 02lik@hk.dk senest den 18/4 – husk at skrive den dato, hvor du gerne vil deltage. Du vil modtage et link til Teams på dagen for mødet.