Teis Bo Rasmussen deltog bl.a. i en workshop om forhandlingsteknik, hvor deltagerne blev klædt på til at forhandle med deres arbejdsgivere.

Teis Bo Rasmussen deltog bl.a. i en workshop om forhandlingsteknik, hvor deltagerne blev klædt på til at forhandle med deres arbejdsgivere. 

Der var lagt i kakkelovnen til 2 spændende dage med oplæg fra en fremtidsforsker, 9 forskellige workshops, hilsner fra 2 af fagbevægelsens spidser og meget andet – alt sammen for at klæde de næsten 100 tillidsrepræsentanter fra alle hjørner af handelsbranchen bedre på til det faglige arbejde.

- Det har længe været et ønske at samle vores dygtige tillidsrepræsentanter og give dem endnu bedre forudsætninger for at kæmpe de faglige kampe ude på deres arbejdspladser, lyder det fra Sofie Berg Axelsen, der er formand for HK Handel Hovedstaden. – Nu er det ønske endelig blevet indfriet, og jeg håber, at folk tager hjem med nye refleksioner og værktøjer i rygsækken.

mulighed for sparring

Konferencen har budt på 9 forskellige workshops om alt fra organisering og ferielov til forhandling af lokalaftaler og elevers rettigheder. Og spørger man Teis Bo Rasmussen, som er tillidsrepræsentant i Irma Lyngby Hovedgade, så er han ikke i tvivl om, at han forlader konferencen med nye værktøjer.

- Det har været spændende at være på workshop i forhandlingsteknik og lokalaftaler. Jeg fik mulighed for at spille arbejdsgiver og dermed sætte mig ind i deres tankegang. Det hjælper at have den forståelse af arbejdsgiverne, når man skal forhandle med dem.

Det er imidlertid ikke kun det faglige indhold, som Teis Bo Rasmussen har sat pris på:

- Det har været rigtig godt at kunne netværke med andre tillidsrepræsentanter, sparre med hinanden og høre, hvad de gør for at organisere på andre arbejdspladser. De gode råd tager jeg med videre.

Fagbosser kom på besøg

I løbet af konferencen var der også besøg fra nogle af den danske fagbevægelses spidser. Anja C. Jensen, forbundsformand for HK Danmark, lagde vejen forbi tirsdag aften. Her indledte hun med at takke de ansatte i handelsbranchen for deres indsats under coronakrisen, hvor de stod i frontlinjen.

Onsdag morgen var det Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, der kom forbi. Hun lagde op til debat om alt fra EU-mindsteløn til fagbevægelsens fremtid og slog desuden fast, at tillidsrepræsentanterne er en afgørende del af den danske model.

Opråb fra afdelingsformanden

Et lignende opråb kom fra Sofie Berg Axelsen, da hun samlede op på konferencen og sendte folk hjemad efter halvandet døgn med godt selskab og faglige snakke:

- I skal huske på, at det er alle jer tillidsrepræsentanter ude på arbejdspladserne, som er fagforeningen. Den største forskel på os og de gule fagforretninger er alle jer, som kender jeres fag, arbejdsplads og kollegaer. De gule har ikke nogen som jer.

Fra deltagernes side var der ros til konferencen og programmet, og flere gav udtryk for, at de var glade for konferencen og det faglige og personlige udbytte.