Hvorfor vil du gerne have 2 år mere som formand?

Vi er i fuld gang med en vildt spændende udvikling, som jeg fortsat gerne vil bidrage til. Vi skal finde ud af, hvordan vi afkoder de gode ting, der opstod på arbejdsmarkedet i coronatiden, og gør dem til en fast del af fremtidens arbejdsmarked og af HK. Tiltagene var sandsynligvis opstået alligevel, men pandemien satte turbo på bl.a. den digitale udvikling, og vi har draget en masse erfaringer.

I HK Sydjylland har vi planlagt næste step på rejsen og er i gang med en større strukturel ændring af organisationen, som skal bringe os tættere på medlemmerne både fysisk og digitalt.

 

Hvilken slags formand er du?

Det bør man måske spørge andre om. Men jeg forsøger i hvert fald at være en samlende formand, der har øje for alle de faggrupper, vi organiserer i HK Sydjylland, og anerkender forskelligheden.

Jeg er også en formand med et skarpt blik på både den fagpolitiske og lokalpolitiske dagsorden, og jeg er ofte med, hvor beslutningerne træffes lokalt.

 

Hvad er HK Sydjyllands største udfordring lige nu?

At vi bliver ved med at opleves som en relevant sparringspartner i hverdagen, også for de yngre medlemmer. Den kollektive tankegang er ikke længere så udbredt i befolkningen, som den har været, og det må vi både anerkende og omstille os til.

Det kan være svært for yngre mennesker at forstå, hvorfor man skal betale for en rigtig fagforening, når man kan få goderne gratis. Men skrækscenariet er jo, at den danske arbejdsmarkedsmodel falmer, hvis medlemmerne forlader de overenskomstbærende fagforeninger. Og så vil den stærkeste, oftest arbejdsgiveren, overtage alle rettigheder, og den ansatte må acceptere et lavere niveau af arbejdsvilkår.

Så vores udfordring er i høj grad at få de unge med. Og derfor er det også vigtigt, at vores medarbejderstab rummer folk, der er i øjenhøjde med de unge. Det kan trods alt være lidt svært for mig i min alder at blive oplevet som det.

 

Hvad vil du se som din største opgave i de næste 2 år?

At transformere HK Sydjylland til en datadreven organisation, som agerer på faktuel viden mere end mavefornemmelse.

 

Fortæl noget om dig selv, som ikke ret mange ved.

Jeg er i bund og grund introvert. Det har jeg altid vidst, men da jeg for første gang stod på en talerstol for mange år siden, kunne jeg for alvor mærke, at her var der noget, jeg skulle arbejde med. Der gik noget tid før, jeg trak vejret igen, efter jeg kom ned fra talerstolen.

Jeg har, måske af samme grund, aldrig drømt om en politisk karriere. Det kom bare lidt af sig selv, fordi jeg aldrig har været bange for at søge indflydelse.

Men jeg er meget glad for mit job. Og nu er jeg ikke længere ved at dø af skræk, når jeg skal holde tale.

 

Ole Kjær er på valg på HK Sydjyllands generalforsamling, som er åben for alle medlemmer. Tilmeld dig her.