For to år siden tog Christina Sigaard Svensson et stort og svært valg og skiftede spor. Efter en uddannelse og fem års arbejde som ergoterapeut besluttede hun at starte forfra og blive kontorelev i Viborg Kommune. En beslutning hun bestemt ikke har fortrudt.

- Mit job som ergoterapeut indebar mange plejeopgaver, omsorg og tæt kontakt til andre mennesker. Når jeg kom hjem havde jeg simpelthen en følelse af at være omsorgsmæt. Da jeg så fik børn, blev det tydeligere for mig, at jeg var havnet på den forkerte hylde, forklarer Christina Sigaard Svensson, som tilfældigt faldt over et opslag, hvor Viborg Kommune søgte kontorelever.

- Det der driver mig, er egentlig stadig at hjælpe andre mennesker. Nu prioriterer jeg bare mig selv og min familie højere, siger hun.

Frihed til selvtilrettelæggelse

I dag er Christina Sigaard Svensson på andet år kontorelev i jobcentret i Viborg og arbejder stadig med at hjælpe mennesker.

- Mit sporskifte har givet mig så meget mere, end jeg havde håbet. Det har udvidet mit faglige fundament. Jeg kan rigtig godt lide, at der er en blanding af at være meget på og være noget for borgerne, men også muligheden for at trække mig tilbage bag skærmen. Jeg har fleksibilitet og frihed til at planlægge mine dage og tilrettelægge mine opgaver, fortæller hun.

Christina Sigaard Svensson fik flere nysgerrige reaktioner fra omverdenen, da hun besluttede at starte forfra, men langt de fleste var positive.

- Det var selvfølgelig en svær beslutning, at gå ned i uddannelsesniveau og skulle bygge mig selv op på ny. Men det føles helt rigtigt nu, forklarer hun.